Clubkampioenschappen 2018

Zaterdag 8 december was de dag voor de jaarlijks terugkerende Clubkampioenschappen.

In de strijd om de titel Clubkampioen 2018 gingen de deelnemers in de diverse leeftijdscategorieen van start. Klik hier voor de uitslag.

Na de pauze, was er van alles te doen in de strijd om de titel in team verband
Het thema van het kamp was dit jaar "Tijdreizen", dus waren de spellen dit keer ook geinspireerd door de geschiedenis. Met Ringsteken uit de Riddertijd, Vissen uit het Stenen tijdperk, uit de Gouden Eeuw de puzzel van de "Nachtwacht", het bouwen van een Piramide en Griekse Olympische spelen werden diverse herkenbare tijdperken geillustreerd.

De foto's die je via de fotoreportage van Clubkampioenschap 2018 kunt bekijken laten zien dat het een reuze gezellige ochtend is geweest die in 2019 zeker weer zal worden herhaald.

Alle vrijwilligers en deelnemers bedankt voor je enthousiasme en inzet tijdens deze ochtend.

Lusanne, Tineke, Monique, Eline en Jack
Organisatie Clubkampioenschappen 2018

Clubkampioenschappen 2017

Op zaterdag 25 november zijn de jaarlijkse Clubkampioenschappen weer gehouden.

In het deel voor de pauze streden de 75 deelnemers om de titel Clubkampioen 2017 in de diverse leeftijdscategorieen (voor de uitslag klik hier).
Dit jaar is er ook een 30-plus categorie voor dames en heren toegevoegd, zodat die ook kans hadden om een titel te veroveren.

Na de pauze, waarin een heerlijke fruitspies kon worden genuttigd, werd er in team verband gestreden om de titel beste team.
De spellen Koorddansen, Clowns, Leeuwen door de Hoepels, Olifantenparade en Messenwerpen stonden net als het afgelopen kamp in het thema "Circus". Nou een circus is het geweest, waarbij snelheid, behendigheid, slimheid en vindingrijkheid door de teams zijn ingezet om maximaal te presteren.

Het belangrijkste van de ochtend is echter het grote plezier bij de deelnemers en de gezellige sfeer tijdens de ochtend, waarbij meedoen belangrijker was dan winnen, zoals de fotoreportage van Clubkampioenschap 2017 duidelijk laat zien

Alle vrijwilligers en deelnemers bedankt voor deze leuke verenigingsactiviteit.

Lusanne, Tineke, Monique en Jack
Organisatie Clubkampioenschappen 2017

Clubkampioenschappen 2016

Op zaterdag 10-december-2016 zijn de Clubkampioenschappen 2016 gehouden.

In het eerste deel van de ochtend zijn eerst de onderdelen voor het individuele kampioenschap gezwommen.
Behalve pure snelheid (25 of 50 meter schoolslag en vrije slag) moet een clubkampioen ook slim en handig zijn om de hindernisbaan snel te kunnen afleggen. Dit jaar is de hindernisbaan wat 'makkelijker' geweest, maar desondanks soms toch nog verrassende uitslagen in de diverse categorieen.

Na de pauze met een heerlijke frisse versnapering (dank aan Henriette) werden in circuit de 5 verschillende groepsnummers afgehandeld.
In de aanloop naar Kerstmis stonden in deze spellen de kerstman muts en (kerst) ballen in diverse vormen, gewichten en kleuren centraal.
In een inspannende competitie konden de 8 deelnemende teams strijden voor een van de 3 taarten in het team klassement.

Tijdens de ochtend zijn door Cherie en Mariska fotos gemaakt die je hier kunt bekijken:
fotoreportage van Clubkampioenschap 2016

Na afloop van alle onderdelen kreeg iedereen een bewijs van deelname, medaille en voor de eerste 3 van het klassement een beker uitgereikt. Klik hier voor de uitslag van het individuele klassement.

Hopelijk heeft iedereen ook deze keer weer een leuke ochtend gehad en doe je volgend jaar ook weer lekker mee.

Lusanne, Tineke, Monique, Jeroen en Jack
Organisatie Clubkampioenschappen 2016

Clubkampioenschappen 2015

Afgelopen zaterdag 21-november-2015 zijn de Clubkampioenschappen 2015 gehouden.
In een hele leuke sfeer werden eerst de nummers voor het individuele kampioenschap gezwommen.
Om de uitslag spannend en verrasend te houden zijn er niet alleen maar pure snelheids onderdelen. In de afsluitende individuele hindernisbaan komen namelijk ook andere vaardigheden aan bod.
Dit jaar bleek het voor sommigen erg lastig om met een waterspuit een strandbal van de kant te spuiten. Soms werd te hoog gemikt en werd de official geraakt. Soms te laag of soms werd vergeten om het waterpistool te laden. Hierdoor was aan het eind van de ochtend in sommige leeftijdscategorieen de uitslag heel verrassend.

Na de pauze werden in circuit de groepsnummers afgehandeld.
Om aan te sluiten bij de tijd van het jaar stonden deze spellen in het teken van Sinterklaas.
Met de onderdelen Pieten Pet estafette, Schoorsteen bouwen, Stoomboot, de Zak van Sinterklaas en Waterbasket konden de 8 teams gaan voor het winnen van een taart.

Bekijk de uitgebreide fotoreportage om nog eens na te genieten van alle plezier en waterpret van de ochtend: fotoreportage van Clubkampioenschap 2015

Na afloop van alle onderdelen zijn bewijs van deelname, medailles en voor de eerst 3 van het klassement bekers uitgereikt. Klik hier voor de uitslag van het individuele klassement.

Hopelijk heeft iedereen een leuke ochtend gehad en doe je volgend jaar weer mee als zwemmer, official of vrijwilliger.

Lusanne, Tineke, Monique, Jeroen en Jack
Organisatie Clubkampioenschappen 2015

Clubkampioenschappen 2014

Op zaterdag 20-december-2014 is met de laatste 2 activiteiten alweer een einde gekomen aan het jubileumjaar. Net als de start van het jubileumjaar met de nieuwjaarsduik in januari, is ook de afsluiting geweest met activiteiten in het water (hoe kan het ook anders voor een zwemvereniging).

De hele zaterdag ochtend is in het Doelgroepenbad door de jongste leden (en sommige ouders) lekker gespeeld met een heuse waterglijbaan. Klik hier voor het fotoverslag van de speelactiviteit


Voor de gevorderde zwemmers (dit jaar van jong tot wat ouder) zijn in het wedstrijdbad eerst de individuele Clubkampioenschappen gehouden onder de 78 deelnemers.
Hier was het voor sommigen best spannend (de eerste echte wedstrijd) en voor anderen was het heel leerzaam (de oudere jeugd legde het af tegen de senior deelnemers).
Klik hier voor de uitslag van het individuele klassement.

Daarna zijn de deelnemers in 10 'gelijkwaardige' groepen verdeeld en hebben ze in een 5-kamp gestreden om de eer en voor de 3 'beste' teams een taart.
Als je via de link hieronder de fotos bekijkt zul je zien dat er vooral heel veel plezier is geweest en dat sport en spel in het water altijd leuk en verrassend is.

Klik hier voor het fotoverslag van het Clubkampioenschap

Clubkampioenschappen 2013


Op 7-september-2013 zijn de Clubkampioenschappen weer geweest.

Vanaf 9:30 tot 13:00 werd fel gestreden om het individuele klassement over de onderdelen vrije slag, schoolslag, rugslag en hindernisbaan.

Bij de groepsnummers was er dit jaar een nieuw 'vissen' spel, waarbij met opperste concentratie gevist werd naar houten vissen. Helaas werden de vissen te zwaar voor het lichte water in 'de Wissen' en moest het spel enigszins worden aangepast, waardoor het niet mee deed voor het groepsklassement. Het andere groepsspel was de 'ballendans', hier werd op muziek geprobeerd om zoveel mogelijk strandballen in het vak van de tegenpartij te krijgen (en houden). Hierbij was uiteindelijk groep 6 de winnaar.

Voorafgaand aan het kampioenschap werd de “Dr. Kaandorp” prestatiebeker uitgereikt aan Jelle Hendriks , voor zijn prestaties in seizoen 2012-2013.
Dit jaar werd Chantal Sevat de Kanjer van de wedstrijdploeg en vereniging en kreeg de daar bij behorende beker uitgereikt.
De “de Bruin” aanmoedigingsbeker is dit jaar niet uitgereikt, omdat er geen genomineerden waren..

Klik hier voor de uitslag.
Uiteraard zijn er ook weer foto's gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Dank aan alle deelnemers, de medewerkenden op de ochtend en de organisatie van het clubkampioenschap voor het met z'n allen organiseren en realiseren van een gezellig waterfestijn. Volgend jaar tijdens het 50 jarige jubileum zullen we gaan proberen om de clubkampioenschappen nog gezelliger te maken.

Clubkampioenschappen 2012


Op 8-september-2012 is het jaarlijkse Clubkampioenschap geweest.

Vanaf 9:30 tot 12:00 werd fel gestreden om het individuele klassement over de onderdelen vrije slag, schoolslag, rugslag en hindernisbaan.

Bij de groepsnummers was dit jaar het welbekende 'water-touw-trekken' weer aanbod. Je ziet dan dat de snelste zwemmers (die soepel door het water glijden) moeite hebben om zich schrap te zetten.
Het andere groepsnummer was de 'blusoefening', waarbij het omspuiten van een pilon met een waterpistool door sommigen zwaar werd onderschat.

Voorafgaand aan het kampioenschap werd de “Dr. Kaandorp” prestatiebeker uitgereikt aan Luka van Wouden, voor zijn prestaties in seizoen 2011-2012.
Dit jaar werd Jelle Hendriks de Kanjer van de wedstrijdploeg en kreeg de daar bij behorende beker uitgereikt.
De “de Bruin” aanmoedigingsbeker kon nog niet worden uitgereikt, omdat de genomineerde nog vakantie aan het vieren was.

Klik hier voor de uitslag.
Uiteraard zijn er ook weer foto's gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Dank aan alle deelnemers, de medewerkenden op de ochtend (vooral Ine en Henriette voor de versnaperingen en drankjes) en de organisatie van het clubkampioenschap voor het met z'n allen organiseren en realiseren van een gezellig waterfestijn. Wellicht dat dit ons allen ideeen geeft voor het organiseren van een soortegelijk evenement tijdens het jubileumjaar 2014 wanneer we 50 jaar bestaan.

Clubkampioenschappen 2011


Op 17-september-2011 is het jaarlijkse Clubkampioenschap geweest.

Dit jaar waren de 84 deelnemers ingedeeld in 10 leeftijdscategorieen voor de strijd om het individuele klassement. Hierbij werd het klassement bepaald door de snelste totaaltijd over de onderdelen Schoolslag, Vrije slag, Rugslag en Hindernisbaan.

Verder waren alle deelnemers ook nog in 10 groepen ingedeeld om te proberen een van de taarten te bemachtigen die als prijs te wachten stond voor de groepsonderdelen "Tennisballenrace" en "Ballendans".

Voorafgaand aan het kampioenschap werd de “Dr. Kaandorp” prestatiebeker uitgereikt aan Tim Faber, voor zijn goede prestaties in het 2010-2011.
Als Kanjer van de wedstrijdploeg kreeg Leandros Sidiropoulos dit jaar voor het eerst een prachtige beker.
De “de Bruin” aanmoedigingsbeker werd uitgereikt aan Suzanne van de Polder die vastberaden is in het halen van de verschillende zwemdiplomas en zwemvaardigheden.

Klik hier voor de uitslag.
Uiteraard zijn er ook weer foto's gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Dank aan alle deelnemers, de medewerkenden op de ochtend (vooral Ine en Henriette voor de versnaperingen en drankjes) en de organisatie van het clubkampioenschap voor het met z'n allen organiseren en realiseren van een gezellig waterfestijn.

Clubkampioenschappen 2010


Op 25-september-2010 is het jaarlijkse Clubkampioenschap geweest.

Dit jaar waren de 68 deelnemers ingedeeld in 10 leeftijdscaterorieen voor de strijd om het individuele klassement. Hierbij werd het klassement bepaald door de snelste totaaltijd over de onderdelen Schoolslag, Vrije slag, Rugslag en hindernisbaan.

Verder waren alle deelnemers ook nog in 8 groepen ingedeeld om te proberen de taart te bemachtigen die als prijs te wachten stond voor de 2 groepsonderdelen "Puzzel Zwemmen" en "Water-touwtrekken".

Voorafgaand aan het kampioenschap werd de “Dr. Kaandorp” prestatiebeker uitgereikt aan Luka van Wouden, voor zijn sterke tijden gezwommen in het seizoen 2009-2010.
De “de Bruin” aanmoedigingsbeker was al eerder op 19-juni-2010 uitgereikt aan synchroonzwemster Myrthe Leenen, die ondanks haar medische tegenslagen toch nog steeds enthousiast zoveel als mogelijk mee blijft doen in de synchroonzwem shows en groepsnummers.

Klik hier voor de uitslag.
Uiteraard zijn er ook weer foto's gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Dank aan alle deelnemers, de medewerkenden op de ochtend en de organisatie van het clubkampioenschap voor het samen tot standbrengen van een gezellige zwemochtend.

Clubkampioenschappen 2009


Op 19-september-2009 was het weer zover, het jaarlijks terugkerende Clubkampioenschap werd weer gehouden.

Na het binnenkomen van alle 78 deelnemers en het opzoeken van de juiste groep werd, na een demonstratie van hoe een wedstrijdstart gaat, om 9:45 het startsignaal gegeven voor de eerste serie.

Na in totaal 45 individuele series en 6 estafette/groepsseries was kon rond 12:15 u de uitslag bekend gemaakt worden en werden de certificaten, medailes en bokalen uitgereikt.

Ook werden dit jaar weer de “de Bruin” aanmoedigingsbeker en “Dr. Kaandorp” prestatiebeker uitgereikt aan respectievelijk Sander Classens, die ondanks zijn handicap met veel doorzettingsvermogen inmiddels al voor diploma C aan het oefenen is en wedstrijdzwemster Chayenne Jansen die het laatste jaar enorm vooruit gegaan is en zelfs al brabantse limieten gezwommen heeft.

Klik hier voor de uitslag.
Uiteraard zijn er ook weer foto's gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Dank aan alle deelnemers, de medewerkenden op de ochtend en de organisatie van het clubkampioenschap voor het samen tot standbrengen van een gezellige zwemochtend.

© Jack Hendriks

 

 

 

Clubkampioenschappen 2008.

 


Op 13-september-2008 zijn weer de Clubkampioenschappen van HZV Lutra georganiseerd.

Na het opbouwen van het bad en het voorbereiden van de spelonderdelen werd om 9:15 het startsignaal gegeven voor de eerste serie.

Na in totaal 39 individuele series en 10 estafette/groepsseries zat om 12:00 u voor iedereen de wedstrijd erop.

Behalve een gezonde wedstrijdsfeer was het vooral een leuke (de ballonnenrace) en gezellige ochtend.

Bij de prijsuitreiking kreeg iedereen een medaille en certificaat en de nummers 1, 2 en 3 van elke categorie kregen een staandertje.

Ook werden de “de Bruin” aanmoedigingsbeker en “Dr. Kaandorp” prestatiebeker uitgereikt aan synchroonzwemster Demi Raimond respectievelijk wedstrijdzwemster Loes Grolle.

Klik hier voor de details van de uitslag.
Klik hier voor de foto's van de clubkampioenschappen 2008.

Dank aan alle deelnemers, de medewerkenden op de ochtend en de organisatie van het clubkampioenschap voor het samen tot standbrengen van een vermakelijke zwemochtend.

© Jack Hendriks