HZV LUTRA

INFORMATIE OVER CORONA

LUTRA RICHTLIJNEN

Lees vóór je bezoek aan sportaccommodatie De Wissen onze algemene én aanvullende richtlijnen goed door.

RICHTLIJNEN VOOR INSTRUCTEURS EN TRAINERS

Voor instructeurs en trainers gelden naast de algemene richtlijnen ook de volgende aanvullende richtlijnen:

  1. Gebruik van eigen materiaal van zwemmers is toegestaan, mits deze materialen herkenbaar zijn voor iedereen (bij voorkeur met naam). 
  2. Gebruik van verenigingsmaterialen is toegestaan, bij voorkeur voor individueel gebruik. Belangrijk is wel dat deze materialen voorafgaand en na afloop van de activiteit met chloorwater worden afgespoeld.
  3. Informeer zwemmers in je groep voorafgaand aan een activiteit over de (gedrags)regels en het belang van de uitvoering ervan, zoals de 1,5 meter afstand bij groepen boven 12 jaar. Spreek ze aan wanneer de regels niet worden nageleefd.
  4. Heb je kinderen in je groep, leg dan de (gedrags)regels extra duidelijk uit. Help ze om de (gedrags)regels zo goed mogelijk uit te voeren en spreek ze aan wanneer dat niet gebeurt. 
  5. Houd altijd 1,5 meter afstand ten opzichte van de zwemmers in je groep en mede-instructeurs/trainers. Alleen in een noodsituatie maak je – indien nodig – fysiek contact.
  6. De zwemmers  mogen pas een zwemzaal in als deze leeg is en er vanuit de zwemzaal akkoord is gegeven. Na de activiteit moeten de zwemmers de zwemzaal direct verlaten via de aangegeven routes.
  7. Zwemmers die te laat zijn, kunnen niet meer meedoen.
  8. Materialen die bij een activiteit zijn gebruikt of aangeraakt, worden na afloop van de activiteit door de instructeurs/trainers schoongemaakt. Denk daarbij aan de tjoek en waterpolo-goals. In de EHBO-ruimte van het wedstrijdbad (de ruimte waar de bodembediening zit) staan spuitflessen met schoonmaakmiddel en keukenrollen. Gebruik voor het nadrogen keukenrolpapier dat daarna in de prullenbak gaat.
    Het is niet nodig om ballen, zwemplankjes en pullboys schoon te maken. Het zwemwater bevat voldoende chloor voor een desinfecterende werking. Vergeet niet om na afloop de handen te wassen en desinfecteren.
Scroll naar top