Foto Synchroonzwemmen
Klik hier voor de flyer over synchroonzwemmen bij HZV Lutra. Hierin lees je ook wat onze zwemsters zelf van synchroonzwemmen vinden.

Synchroonzwemmen uitproberen?

Nieuwe zwemsters zijn altijd welkom. Kom gerust kijken op één van de trainingen. Wil je meedoen om het uit te proberen?
Stuur dan een mailtje naar synchrolutra@gmail.com.

Wat is Synchroonzwemmen?

Synchroonzwemmen is dansen op muziek, maar dan in het water. Hiervoor heb je techniek, kracht en uithoudingsvermogen nodig. Dit oefen je tijdens de trainingen. Gezamenlijk bewegen, liften en salto's uitvoeren, maken het een spectaculaire sport. Verder is het een echte teamsport en zorg je samen voor een mooi resultaat.

Er zijn vijf aanloopdiploma's die je haalt in het eigen zwembad, namelijk:
  1. Basishoudingdiploma
  2. Zeilbootdiploma
  3. Balletbeendiploma
  4. Spagaatdiploma
  5. Barracudadiploma

Hierna kun je door voor de diploma's Age I, Age II, Junioren en Senioren. Deze diploma's haal je op de techniekwedstrijden. Deze zijn meerdere keer per jaar. Zwemsters van de aanloopdiploma's mogen hier ook aan deelnemen om ervaring op te doen en te testen hoe goed ze al zijn.

Naast de aandacht voor de techniek, wordt er ook voorbereid op shows, uitvoeringen en open podia. Elk jaar is er een uitvoeringenwedstrijd waarbij de verschillende verenigingen elkaars nummers kunnen zien. Daarnaast is er een open podium waarbij de zwemsters hun nummers kunnen uitvoeren voor familie en vrienden. Tenslotte is er eens in de 1,5 jaar een show in zwembad "de Wissen". Kijk maar eens op de pagina's "show" en "foto's en verslagen"!

Wanneer en waar zijn de trainingen?

Woensdag 17.45 – 19.30 Zwembad "De Wissen" Helmond
Zaterdag 08.00 – 09.00 Gymzaal van Sbo de Toermalijn
09.25 – 10.05 Zwembad "De Wissen" Helmond

Op woensdag is de eerste drie kwartier conditietraining en het uur daarna wordt besteed aan techniek. Op zaterdag is tot 9 uur droogtraining waarbij je de bewegingen op de telling van de muziek leert. Gezamenlijk gaan we dan naar het zwembad om het daar in het water te oefenen.

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 6 jaar en met zwemdiploma A en B.
Synchroonzwemmen is geschikt voor blessuregevoelige personen of met een lichamelijke beperking als scoliose. Ook volwassenen en jongens nodigen we van harte uit om het eens te komen proberen.

Waarom synchroonzwemmen bij Lutra?

Wij zijn trots op de goede sfeer binnen de groep. Alle leeftijden gaan vriendelijk met elkaar om en nieuwe leden voelen zich hierdoor snel thuis.
Bijzonder is dat de zwemsters mogen meedenken over bijvoorbeeld het thema van de show of het lied waarop ze gaan zwemmen. Als ze het leuk vinden, mogen ze ook meeschrijven aan het nummer. Hierdoor is synchroonzwemmen bij Lutra niet alleen een sport voor en door de zwemsters, maar ook echt van de zwemsters.

Kosten / Benodigdheden

Voor de kosten van het lidmaatschap zie de pagina Info/Contributie.

Verdere benodigdheden: een badmuts, badpak, handdoek, slippers en sportbroek. Bij de hogere niveaus ook een neusklem (voor 4 euro binnen de vereniging aan te schaffen). Niet verplicht maar wel handig zijn: een duikbril, flesje water en een grote (sport)tas.

Contact

Loop eens binnen in het zwembad tijdens de zwemuren. De aanwezige trainers beantwoorden graag alle vragen.
Of neem contact op met Ingrid Kocken, e-mail : synchrolutra@gmail.com.

Synchroonzwem Commissie

Ingrid Kocken Voorzitter
Jacqueline Vogels Bestuursafgevaardigde
Sacajawea Ooms
Melanie Vorstenbosch
Ingrid Verberne