HZV LUTRA

MASTERS

MASTERS

HZV Lutra masters zwemmen

Ouder worden en fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste mensen minder sporten als ze ouder worden. Noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in. Wij zijn voorstander van ‘Je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!’

HZV Lutra masters zwemmen

Op woensdagavond hebben we daarom een groep volwassenen die recreatief zwemmen. Gewoon lekker op hun gemak baantjes zwemmen om maar in beweging te blijven. 
Echt fanatieke sporters kunnen bij onze wedstrijddisciplines waterpolo, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen terecht, ook wanneer ze wat ouder zijn. 

HZV Lutra masters zwemmen

En dan zijn er nog die sporters die daar precies tussen vallen. Zij willen nog steeds winnen, maar hebben er geen behoefte aan om elke wedstrijd mee te moeten doe. 
Voor deze sporters is er het masters zwemmen bij Lutra. De focus ligt daarbij op trainen op hoog niveau zonder verplichte deelname aan wedstrijden.

TRAININGSTIJDEN

dinsdag
21.30 uur – 22.15 uur

vrijdag
20.30 uur – 21.30 uur

WAT IS MASTERS ZWEMMEN

Masters zwemmen is een speciale (wedstrijd)klasse voor mensen van 20 jaar en ouder. Als master kun je meedoen aan de verenigingscompetitie van het wedstrijdzwemmen of ervoor kiezen om alleen banen te zwemmen. Het verschil met recreatief zwemmen is dat er gezwommen wordt met een trainingsprogramma. De kern van de training varieert continue. Voor elk van de zwemmers zijn zwemtijden per afstand bepaald om de training te laten verlopen volgens een patroon van duur, interval-tempo of sprinttraining.

Laat je daar niet door afschrikken. Juist door het bijhouden van zwemtijden wordt zelfs een afstandstraining van 1500 of 2000 meter erg spannend. 
En na afloop van de training – meestal op vrijdagavond – is het in de kantine van het zwembad ook nog heel gezellig.

CONTACT

Nieuwe zwemmers en zwemsters zijn altijd welkom. Kom gerust eens kijken bij onze trainingen. Wil je meer weten over het masters zwemmen bij Lutra of je aanmelden voor een proeftraining? De aanwezige trainers beantwoorden graag je vragen. 
Of stuur een e-mail naar masters@lutrahelmond.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Scroll naar boven