HZV LUTRA

ZWEMLES - RECREATIEF ZWEMMEN - SYNCHROON - WATERPOLO - WEDSTRIJD

VERTROUWENSCONTACTPERSONEN

Een vertrouwenscontactpersoon is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De vertrouwenscontactpersoon fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Vertrouwenscontactpersonen bieden een luisterend oor, geven raad  en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen.

Vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. Vertrouwenscontactpersonen zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen je informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen, of je doorverwijzen naar gespecialiseerde vertrouwenspersonen van het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, die getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal.

Binnen een vereniging zijn de scheidingslijnen vaak dun. Bewust of onbewust kunnen er situaties ontstaan waar leden zich ongemakkelijk bij voelen. En sommige situaties zijn nu eenmaal ook moeilijk bespreekbaar; denk hierbij aan onderwerpen als pesten, mishandeling, bedreiging, (seksuele) intimidatie of criminaliteit. Het kan dan prettig zijn wanneer een vereniging een vertrouwenscontactpersoon heeft. De vertrouwenscontactpersoon kan een luisterend oor zijn en helpen bij het zoeken naar een oplossing.

Bij HZV Lutra zijn twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Zij stellen zich hieronder voor.

HZV Lutra vcp Lusanne Rutjens

Lusanne Rutjens
Ik zwem sinds mijn 20ste bij Lutra. Momenteel ben ik voornamelijk actief bij de discipline Waterpolo als vrijwilliger en als competitiespeler. Ik ben moeder van 2 kinderen. Mijn dochter Jody speelt al sinds haar 8e waterpolo bij Lutra en is tegenwoordig ook actief als scheidsrechter bij waterpolo-wedstrijden. Het sporten in een veilige en plezierige omgeving vind ik belangrijk. Daarom heb ik – samen met Tijs – de cursus VertrouwensContactPersoon bij NOC*NSF gevolgd.

HZV Lutra vcp Tijs van Wouden

Tijs van Wouden
Ik ben trainer bij Lutra en vader van 2 jongens, Luka en Milan. Voor Lutra ben ik als vrijwilliger actief bij de discipline Diploma zwemmen op zaterdag morgen. 
Zowel in het dagelijks leven als in de sport vind ik respect voor elkaar belangrijk. En met de functie VertrouwensContactPersoon kan ik een steentje bijdragen aan een veilige en plezierige sportomgeving in en rondom het zwembad.

Lusanne en Tijs zijn bereikbaar op het volgende e-mail adres: vcp@lutrahelmond.nl. Dit is een afgeschermd mailadres dat alleen door de vertrouwenscontactpersonen kan worden gelezen. Persoonlijk aanspreken in het zwembad kan natuurlijk ook. Mocht je liever telefonisch contact met hen willen opnemen, dan kun je dat via de mail melden. Ook kun je aangeven met wie je zou willen spreken.

Scroll naar top