HZV LUTRA

NIEUWS

Zwembad De Braak

De Braak ingezwommen

De eerste 2 maanden zitten erop en het ziet er naar uit dat iedereen de weg naar het nieuwe zwembad intussen gevonden heeft. In het water en aan de badrand staan nog steeds dezelfde trainers en instructeurs, en de trainingen en lessen zelf gaan ...

Lees meer...
Zwembad De Braak

Nog 1 maand tot de verhuizing

Donderdag 30 november a.s. is de laatste dag dat er in zwembad De Wissen gezwommen wordt. Vanaf vrijdag 1 december is zwembad De Braak ons nieuwe thuishonk. De voorbereidingen voor de verhuizing starten ...

Lees meer...
Piet Gielen Koninklijke onderscheiding

Koninklijk lintje Piet Gielen

Nog niet zo lang geleden nam Piet Gielen na 30 jaar afscheid van Lutra. Als dank voor zijn jarenlange inspanningen als vrijwilliger, ontving hij tijdens de vrijwillgersavond een koninklijke onderscheiding ...

Lees meer...
Drakenbootrace 2023-rowyourboat

Row Row Row your boat

Roeien kunnen ze in Helmond, en zeer zeker de leden van Lutra. Ik doel natuurlijk op de drakenbootrace. Lutra is al vanaf dag 1 deelnemer aan dit mooie festival met meestal twee boten, maar dit jaar ...

Lees meer...
Zwembad De Braak

Open dag nieuwe zwembad

Op zaterdag 17 juni, tijdens de Dag van de Bouw, gingen op bouwlocaties door heel Nederland de bouwhekken open om te laten zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland. Ook het nieuwe zwembad was die dag 'geopend'. En ook Lutra was erbij.

Lees meer...
Lutra wint drakenbootrace 2023

Lutra wint drakenbootrace

Lutra zegeviert in drakenbootrace op 11 juni 2023! In een adembenemende race werd door de 17 Lutra leden die waren ingeloot, de felbegeerde overwinning behaald. Onder toejuichingen van het publiek ...

Lees meer...

30 jaar vrijwilligerswerk

Afgelopen ledenvergadering nam secretaris Piet Gielen, in hart en nieren een Lutra man, afscheid van onze vereniging. Op een paar maanden na is Piet 30 jaar vrijwilliger geweest bij de vereniging.

Lees meer...
Grote Clubactie

Eregalerij Grote Clubactie topverkopers

Alle Lutra leden die eind vorig jaar meer dan 25 loten verkochten voor de Grote Clubactie, kregen een plaatsje in onze eregalerij van topverkopers én een medaille! Dank je wel voor jullie keiharde en enthousiaste inzet.

Lees meer...
HZV Lutra wedstrijdzwemmen

Tussenstand wedstrijdploeg

In het eerste seizoen na corona staat de wedstrijdploeg van Lutra na de 1e en 2e competitiewedstrijd op een voorlopig 7e plaats in de competitie. Met nog twee wedstrijden te gaan in 2023 ...

Lees meer...
Lutra Helmond - licentie nationale zwemdiploma's verlengd

Succesvolle audit NRZ

Regelmatig wordt de kwaliteit van zwemlesaanbieders met de Licentie Nationale Zwemdiploma's getoetst. Eind oktober kwam een auditor namens de NRZ naar Helmond om onze ABC-zwemlessen te toetsen.

Lees meer...
Helmondse Zwemvereniging Lutra

Contributie 2023 en verder

Zwemmen is belangrijk. Daarom houden we onze tarieven graag zo laag mogelijk. Dankzij onze leden en door zuinig om te gaan met de geïnde contributie, kon dit ook. En vooral ook met de hulp van ...

Lees meer...
Grote Clubactie

Grote Clubactie 2022

Zaterdag 24 september begon de 50e editie van de Grote Clubactie. Leden van allerlei verenigingen gingen langs de deur om loten te verkopen voor hun club. Een groot deel van de opbrengst wordt gestort in de clubkas.

Lees meer...
Lutra Helmond jeugdkamp 2022

Lutrakamp 2022

Oktober is weer voorbij en dat betekende dat het eerste weekend van de herfstvakantie volledig in het teken stond van Lutrakamp! Met de beste spelshows aller tijden ...

Lees meer...
Lutra Helmond - wedstrijd synchroonzwemmen

Actief synchroonzwemmen

Vanuit de KNZB is besloten dat er voortaan bij elke diplomasessie een jurylid van een andere vereniging aanwezig moet zijn. Dit houdt ook in dat we bij andere verenigingen ...

Lees meer...
Lutra Helmond - wedstrijd synchroonzwemmen

2x synchroonwedstrijden

25 juni was de laatste uitvoeringenwedstrijd van het seizoen en op 10 juli stond voor het eerst sinds een tijdje weer een techniekwedstrijd gepland...

Lees meer...

Jubilarissen gehuldigd

De zeskamp was natuurlijk hét moment om onze Lutra leden te huldigen die al heeeeel lang lid zijn van de vereniging. Jammer genoeg konden niet alle jubilarissen ...

Lees meer...
Lutra zeskamp 2022

Sportief zeskampen

Zondag 3 juli jl. stond het sportterrein van HAC vol met de meest geweldige uitdagingen voor jong en oud. Klimmen, kruipen, glijen, rennen, balanceren en ...

Lees meer...
Lutra zwemles

Geslaagde diplomazwemmers

Afgelopen zaterdag werden de examens voor de diploma's ABC en ZV123 gehouden. Alle kandidaten zijn geslaagd en gingen met een nieuw diploma naar huis.

Lees meer...
Lutra helmond drakenbootrace 2022

Drakenbootrace 2022

Het weer zat niet mee tijdens de 2e dag van de drakenbootrace, de dag van verenigingen, families en vriendengroepen. De meeste deelnemers waren al doorweekt ...

Lees meer...
Lutra Helmond minipolotoernooi

Succesvol minipolo-toernooi

15 teams uit de regio mee aan het Lutra minipolo-toernooi. Kinderen die nog niet zolang bezig zijn met waterpolo, doen spelenderwijs ervaring op met wedstrijden.

Lees meer...
40 jaar jubileum Rogér

40 jaar lid van Lutra

Eén van de bekendere jubilarissen in 2021, vooral bij de oudere leden en al helemaal bij de woensdagavond club van 20.30 uur, is Rogér van Lieshout.

Lees meer...
Lutra BAS bootcamp

Bootcamp buitentraining

Een gesloten zwembad voor alle trainingen, maar toch sporten? Tijdens de lockdown organiseerde Lutra voor alle leden t/m 17 jaar een wekelijkse buitenactiviteit: sport & spel.

Lees meer...

Online bingo synchroonzwemmen

Lockdown wil niet zeggen dat je geen leuke dingen samen kunt doen. Dat vond de activiteitencommissie van synchroonzwemmen ook, dus organiseerden ze een online bingo!

Lees meer...
Nieuwjaarswens

Hallo 2021!

Na regen komt zonneschijn. 2020 is voor de meesten een jaar dat het liefst zo snel mogelijk vergeten mag worden. Of toch niet? Voor 2021 zijn de vooruitzichten in ieder geval een stuk beter.

Lees meer...
Mondkapje verplicht

Mondkapje verplicht

Op 1 december 2020 is de mondkapjesplicht ingegaan. Iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht om in de zwemaccommodatie een mondkapje te dragen. Gelukkig hoeft er niet mee gezwommen te worden.

Lees meer...

Tijs, bedankt

Na ruim 13 jaar als vrijwilliger actief te zijn geweest binnen de vereniging heeft Tijs van Wouden een aantal maanden geleden aangegeven te moeten stoppen ivm een verhuizing buiten Helmond.

Lees meer...
Lutrahelmond

Project showbadpakken

Wie een synchroonshow van Lutra heeft gezien, weet dat er elke keer weer heel veel tijd en moeite in wordt gestoken om er een succes van te maken. Met de voorbereidingen voor de nummers wordt al maanden tot een jaar eerder gestart. En dan hebben we het niet alleen over...

Lees meer...
Lutrahelmond

Van de zijlijn naar het hart van Lutra

Het is intussen wel bekend dat we altijd op zoek zijn naar vrijwilligers die zich voor de vereniging als trainer, coach, commissielid of in een andere ‘functie’ willen inzetten. Bij synchroonzwemmen werd aan deze roep om hulp gehoor gegeven door de moeder van een van de zwemmers. Hieronder een verslag...

Lees meer...
Lutrahelmond.nl

Een vereniging is meer dan sport

Nederland is echt een land van verenigingen. Het is de sociale smeerolie van onze maatschappij, zo heeft onderzoek aangetoond. Bijna de helft van alle Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar is op de één of andere manier betrokken bij een vereniging. Dat gaat veel verder dan alleen lid zijn.

Lees meer...
Jeroen Leuwerink

Jeroen Leuwerink 1991-2020

Gisteren kregen we het droevige bericht dat oud-lid Jeroen Leuwerink, tijdens het uitvoeren van zijn werk, op zaterdag 24 oktober jl. is overleden. Hij werd slechts 28 jaar.

Lees meer...
Lutra zwemles

Geslaagde zwemmers

Een paar maanden later dan gepland als gevolg van de coronacrisis en zonder publiek op de tribune, maar het diplomazwemmen op zaterdag 10 oktober jl. ging gelukkig wél door.

Lees meer...

Protocol voor wedstrijden

De competities waterpolo en wedstrijdzwemmen gaan weer van start. Het is wel even wennen, met corona coördinatoren en wedstrijdprotocollen, maar zónder publiek.

Lees meer...

Een koninklijk tintje

Hoezee! Onze vereniging is weer een stukje koninklijker geworden. Petra Bos - die al sinds 1992 zwemles geeft aan onze jongste leden - werd bij de landelijke lintjesregen in april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees meer...

Versoepeling maatregelen

Vanaf a.s. maandag mogen de zwembaden weer open. Goed nieuws voor iedereen die graag zwemt, maar als vereniging kunnen we nog niet meteen starten.

Lees meer...

Geen zwemmen, maar #lutrabeweegt wel

Volgens de nieuwe richtlijnen die afgelopen dinsdag zijn afgekondigd, mag er tot 20 mei a.s. nog steeds niet gezwommen worden. Sporten in de buitenlucht is onder voorwaarden wel toegestaan.

Lees meer...

Lockdown verlengd t/m dinsdag 28 april

We leven op dit moment in een bijzondere tijd. De maatregelen rondom het coronavirus hebben ervoor gezorgd dat in de afgelopen weken heel Nederland bijna tot stilstand kwam. Voor ons - omdat wij als zwemvereniging een zwembad nodig hebben - stopte zelfs alles.

Lees meer...
UpdateCoronavirus

KNZB stopt competitie

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities en andere wedstrijden van het seizoen 2019/2020 te stoppen dan wel af te gelasten.

Lees meer...
SZ oliebollenzwemmen Lutra

Wat een leuke uitdaging

In 2018 deed ze bij het oliebollenzwemmen mee als teller en het jaar daarop dook ze zelf het water in. Beide ervaringen vond ze geweldig om mee te maken.

Lees meer...

SinterKerst & Nieuw

Begin januari kwamen de dames en heren van synchroonzwemmen bij elkaar voor een uiterst serieuze zaak: een ouderwetse SinterKerst & Nieuw.

Lees meer...
WZ-kids

Wedstrijd minioren/junioren

Met 110 deelnemers van 7 verenigingen was de minioren/junioren-wedstrijd die Lutra zondag 19 januari in eigen bad organiseerde, een leuke en geslaagde middag.

Lees meer...
Scroll naar boven