HZV LUTRA

NIEUWS

Lutra Helmond - wedstrijd synchroonzwemmen

2x synchroonwedstrijden

25 juni was de laatste uitvoeringenwedstrijd van het seizoen en op 10 juli stond voor het eerst sinds een tijdje weer een techniekwedstrijd gepland...

Lees meer...

Jubilarissen gehuldigd

De zeskamp was natuurlijk hét moment om onze Lutra leden te huldigen die al heeeeel lang lid zijn van de vereniging. Jammer genoeg konden niet alle jubilarissen ...

Lees meer...
Lutra zeskamp 2022

Sportief zeskampen

Zondag 3 juli jl. stond het sportterrein van HAC vol met de meest geweldige uitdagingen voor jong en oud. Klimmen, kruipen, glijen, rennen, balanceren en ...

Lees meer...
Lutra zwemles

Geslaagde diplomazwemmers

Afgelopen zaterdag werden de examens voor de diploma's ABC en ZV123 gehouden. Alle kandidaten zijn geslaagd en gingen met een nieuw diploma naar huis.

Lees meer...
Lutra helmond drakenbootrace 2022

Drakenbootrace 2022

Het weer zat niet mee tijdens de 2e dag van de drakenbootrace, de dag van verenigingen, families en vriendengroepen. De meeste deelnemers waren al doorweekt ...

Lees meer...
Lutra Helmond minipolotoernooi

Succesvol minipolo-toernooi

15 teams uit de regio mee aan het Lutra minipolo-toernooi. Kinderen die nog niet zolang bezig zijn met waterpolo, doen spelenderwijs ervaring op met wedstrijden.

Lees meer...
40 jaar jubileum Rogér

40 jaar lid van Lutra

Eén van de bekendere jubilarissen in 2021, vooral bij de oudere leden en al helemaal bij de woensdagavond club van 20.30 uur, is Rogér van Lieshout.

Lees meer...
Lutra BAS bootcamp

Bootcamp buitentraining

Een gesloten zwembad voor alle trainingen, maar toch sporten? Tijdens de lockdown organiseerde Lutra voor alle leden t/m 17 jaar een wekelijkse buitenactiviteit: sport & spel.

Lees meer...

Online bingo synchroonzwemmen

Lockdown wil niet zeggen dat je geen leuke dingen samen kunt doen. Dat vond de activiteitencommissie van synchroonzwemmen ook, dus organiseerden ze een online bingo!

Lees meer...
Nieuwjaarswens

Hallo 2021!

Na regen komt zonneschijn. 2020 is voor de meesten een jaar dat het liefst zo snel mogelijk vergeten mag worden. Of toch niet? Voor 2021 zijn de vooruitzichten in ieder geval een stuk beter.

Lees meer...
Mondkapje verplicht

Mondkapje verplicht

Op 1 december 2020 is de mondkapjesplicht ingegaan. Iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht om in de zwemaccommodatie een mondkapje te dragen. Gelukkig hoeft er niet mee gezwommen te worden.

Lees meer...

Tijs, bedankt

Na ruim 13 jaar als vrijwilliger actief te zijn geweest binnen de vereniging heeft Tijs van Wouden een aantal maanden geleden aangegeven te moeten stoppen ivm een verhuizing buiten Helmond.

Lees meer...
Lutrahelmond

Project showbadpakken

Wie een synchroonshow van Lutra heeft gezien, weet dat er elke keer weer heel veel tijd en moeite in wordt gestoken om er een succes van te maken. Met de voorbereidingen voor de nummers wordt al maanden tot een jaar eerder gestart. En dan hebben we het niet alleen over...

Lees meer...
Lutrahelmond

Van de zijlijn naar het hart van Lutra

Het is intussen wel bekend dat we altijd op zoek zijn naar vrijwilligers die zich voor de vereniging als trainer, coach, commissielid of in een andere ‘functie’ willen inzetten. Bij synchroonzwemmen werd aan deze roep om hulp gehoor gegeven door de moeder van een van de zwemmers. Hieronder een verslag...

Lees meer...
Lutrahelmond.nl

Een vereniging is meer dan sport

Nederland is echt een land van verenigingen. Het is de sociale smeerolie van onze maatschappij, zo heeft onderzoek aangetoond. Bijna de helft van alle Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar is op de één of andere manier betrokken bij een vereniging. Dat gaat veel verder dan alleen lid zijn.

Lees meer...
Jeroen Leuwerink

Jeroen Leuwerink 1991-2020

Gisteren kregen we het droevige bericht dat oud-lid Jeroen Leuwerink, tijdens het uitvoeren van zijn werk, op zaterdag 24 oktober jl. is overleden. Hij werd slechts 28 jaar.

Lees meer...
Lutra zwemles

Geslaagde zwemmers

Een paar maanden later dan gepland als gevolg van de coronacrisis en zonder publiek op de tribune, maar het diplomazwemmen op zaterdag 10 oktober jl. ging gelukkig wél door.

Lees meer...

Protocol voor wedstrijden

De competities waterpolo en wedstrijdzwemmen gaan weer van start. Het is wel even wennen, met corona coördinatoren en wedstrijdprotocollen, maar zónder publiek.

Lees meer...

Een koninklijk tintje

Hoezee! Onze vereniging is weer een stukje koninklijker geworden. Petra Bos - die al sinds 1992 zwemles geeft aan onze jongste leden - werd bij de landelijke lintjesregen in april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees meer...

Versoepeling maatregelen

Vanaf a.s. maandag mogen de zwembaden weer open. Goed nieuws voor iedereen die graag zwemt, maar als vereniging kunnen we nog niet meteen starten.

Lees meer...

Geen zwemmen, maar #lutrabeweegt wel

Volgens de nieuwe richtlijnen die afgelopen dinsdag zijn afgekondigd, mag er tot 20 mei a.s. nog steeds niet gezwommen worden. Sporten in de buitenlucht is onder voorwaarden wel toegestaan.

Lees meer...

Lockdown verlengd t/m dinsdag 28 april

We leven op dit moment in een bijzondere tijd. De maatregelen rondom het coronavirus hebben ervoor gezorgd dat in de afgelopen weken heel Nederland bijna tot stilstand kwam. Voor ons - omdat wij als zwemvereniging een zwembad nodig hebben - stopte zelfs alles.

Lees meer...
UpdateCoronavirus

KNZB stopt competitie

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities en andere wedstrijden van het seizoen 2019/2020 te stoppen dan wel af te gelasten.

Lees meer...
SZ oliebollenzwemmen Lutra

Wat een leuke uitdaging

In 2018 deed ze bij het oliebollenzwemmen mee als teller en het jaar daarop dook ze zelf het water in. Beide ervaringen vond ze geweldig om mee te maken.

Lees meer...

SinterKerst & Nieuw

Begin januari kwamen de dames en heren van synchroonzwemmen bij elkaar voor een uiterst serieuze zaak: een ouderwetse SinterKerst & Nieuw.

Lees meer...
WZ-kids

Wedstrijd minioren/junioren

Met 110 deelnemers van 7 verenigingen was de minioren/junioren-wedstrijd die Lutra zondag 19 januari in eigen bad organiseerde, een leuke en geslaagde middag.

Lees meer...
Lutra zwemles

43 zwemmers geslaagd

Zaterdag 25 januari jl. was een spannende dag. Niet alleen voor de kinderen die die dag opgingen voor een diploma, maar ook voor papa's, mama's, oma's en opa's.

Lees meer...
HZVLutra #vierhetsucces

#vierhetsucces

Wat een geweldig resultaat van de Grote Clubactie! Allemaal dankzij de inzet van enthousiaste Lutra-leden. Met dit bedrag kunnen we als vereniging ook in 2020 ook weer heel veel leuke dingen doen!

Lees meer...
Synchroonzwemmen Lutra

Diploma’s en limieten

Met 4 leuke en soms erg spannende wedstrijden achter de rug, zijn onze synchroonzwemsters aan een goed seizoen bezig. De eerste limiet voor het NK junioren is binnen.

Lees meer...
Lutra wedstrijdzwemmen

Snelste wedstrijdploeg

Wat een seizoen voor de wedstrijdzwemmers van Lutra! Ook in de derde competitiewedstrijd was de ploeg de snelste en blijft daarmee stevig op de eerste plek staan.

Lees meer...
Oliebollenzwemmen Lutra

100×100 met oliebollen

Met twee geslaagde edities en de derde al ingepland voor volgend jaar, kan gezegd worden dat het een echte Lutra traditie aan het worden is: het oliebollenzwemmen oftewel 'de 100x100'.

Lees meer...
Lutra 2020

2020 here we come!

Wij wensen iedereen een gelukkig en vooral gezond 2020! Geniet van elke dag, samen met familie, vrienden of lekker alleen. En ook in 2020 vind je ons bijna elke dag in het zwembad 😉

Lees meer...
Lutra clubkampioenschap

Zoveel winnaars!

Elk jaar in december is het weer zover: het Clubkampioenschap van Lutra. Voor sommigen de eerste keer en voor anderen een herhalingsoefening, maar voor iedereen spannend en leuk, van begin tot eind!

Lees meer...
Lutra pieten

Pieten en pepernoten

Sommige kinderen vonden het even erg spannend toen er ineens drie pieten het zwembad binnen kwamen lopen. Gelukkig wilden de pieten alleen maar weten of het allemaal wel goed ging, dat zwemmen.

Lees meer...
Zwemmen als een otter

Zwemmen als een otter

Ze wilden - net als de twee Tonnen - ook leren zwemmen als een otter. Dus zeiden ze direct 'ja' tegen het aanbod om mee te doen aan de gratis clinic borstcrawl. Lees hier hun ervaringen.

Lees meer...
Clinic borstcrawl HZV Lutra

Clinic borstcrawl

In de afgelopen vier weken heeft Lutra een gratis clinic borstcrawl georganiseerd. Doel van de clinic was antwoord krijgen op de vraag 'wat motiveert jou om actief te blijven'.

Lees meer...
Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdploeg nog steeds koploper

Met nog maar twee rondes te gaan staat de wedstrijdploeg nog steeds bovenaan in de competitie. In zwembad De Schop in Asten werd - ondanks de lastige omstandigheden - een totaaltijd neergezet

Lees meer...
Oliebollenzwemmen Lutra

De 100×100 komt er aan!

Vorig jaar voor het eerst en nu al op weg om een traditie te worden: het oliebollenzwemmen! Niet alleen Lutra teams maar ook individuele zwemmers gaan de uitdaging aan om 100x100 meter te zwemmen.

Lees meer...
Scroll naar top