HZV LUTRA

WEDSTRIJDZWEMMEN

WEDSTRIJDZWEMMEN

Wedstrijdzwemmen is een snelle, sportieve en veelzijdige sport waarbij jouw prestaties centraal staan, of je nu 50 meter schoolslag zwemt, 100 meter borstcrawl, of gaat voor een estafette wisselslag met je teamgenoten. Wedstrijdzwemmen is één van de wedstrijddisciplines van HZV Lutra. Het is een tak van sport waarbij je over doorzettingsvermogen en kracht moet beschikken.

HZV Lutra wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is niet alleen een individuele sport, maar ook een teamsport die het beste tot prestaties komt wanneer de hele groep zich ervoor inzet. Samen met je teamgenoten werk je aan het verbeteren van je persoonlijke snelheid, conditie en zwemtechnieken zoals een perfecte start, keerpunten en natuurlijk de zwemslagen zelf.

HZV Lutra wedstrijdzwemmen

TRAININGSTIJDEN

dinsdag
17.15 uur – 17.45 uur: droog- en krachttraining
17.45 uur – 18.30 uur: techniektraining

donderdag
17.45 uur – 19.00 uur: conditie- en techniektraining

zaterdag
08.00 uur – 09.25 uur: conditie- en techniektraining

zaterdag > instroomgroep
10.05 uur – 10.45 uur: conditie- en techniektraining
11.25 uur – 12.05 uur: conditie- en techniektraining

Alle trainingen zijn inclusief een korte warming-up.

WEDSTRIJDEN

We hebben een enthousiaste groep wedstrijdzwemmers waarmee we uitkomen in de KNZB competitie Regio  Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Voor de jongere zwemmers tot 12 jaar zijn er bovendien nog diverse Minioren/Junioren wedstrijden waaraan ze kunnen deelnemen. De wat oudere zwemmers bieden wij de mogelijkheid om mee te doen aan limietwedstrijden, waar ze zich kunnen kwalificeren voor de Regionale en mogelijk zelfs Nederlandse Kampioenschappen.

VOOR WIE

Heb je doorzettingsvermogen en wil je in een leuke groep aan je snelheid en conditie werken, dan is wedstrijdzwemmen misschien iets voor jou! HZV Lutra heeft een trainingsprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar met diploma A en (bijna) B op zak. Op een speelse manier werken we aan je conditie, snelheid en zwemtechniek. Ook oudere jeugd en volwassenen nodigen we uit om het eens te proberen. Wie weet schuilt er wel een Pieter van den Hoogeband of Ranomi Kromowidjojo in jou!

CONTACT

Nieuwe zwemmers en zwemsters zijn altijd welkom. Kom gerust eens kijken bij onze trainingen. Wil je meer weten over wedstrijdzwemmen bij Lutra of je aanmelden voor een proeftraining? De aanwezige trainers beantwoorden graag je vragen. Of stuur een e-mail naar wedstrijdzwemmen@lutrahelmond.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Scroll naar boven