HZV LUTRA

SYNCHROONZWEMMEN

SYNCHROONZWEMMEN

Synchroonzwemmen is passie, dansen op muziek, maar dan in het water. Het is een sierlijke sport waarvoor je techniek, uithoudingsvermogen en kracht nodig hebt. Dit train je tijdens duur-, techniek- en droogtrainingen. Natuurlijk samen met je teamgenoten, want het is een echte teamsport. In schitterende badpakken met elkaar dezelfde bewegingen, liften en salto’s uitvoeren, maken het een spectaculaire sport. Met een stijlvolle uitvoering in een wedstrijd of eigen show als eindresultaat.

HZV Lutra synchroonzwemmen

wedstrijden

Zwemmen op muziek is geweldig op te doen, en ook heel leuk om naar te kijken. Daarom is er elk jaar een uitvoeringenwedstrijd waarbij verschillende verenigingen elkaars nummers kunnen zien. Ook organiseren we regelmatig een open podium waar zwemsters eigen nummers kunnen uitvoeren voor familie en vrienden. En als klap op de vuurpijl presenteren we om het jaar een professionele show, een fantastische demonstratie van dans, muziek, show en acrobatiek in het water.

HZV Lutra synchroonzwemmen

TRAININGSTIJDEN

woensdag
17.45 uur – 18.25 uur: duurtraining*
18.30 uur – 19.30 uur: techniek/muziektraining

zaterdag
08.00 uur – 09.00 uur: droogtraining bij de Toermalijn**
09.25 uur – 10.05 uur: techniek/muziektraining

* Duurtraining is een soort conditietraining met banen zwemmen in gewone en synchroonzwemslagen zoals stuwingen. Daarna hebben we 5 minuten om iets te eten en te drinken.

**Voor de droogtraining maken we gebruik van de gymzaal van sbo ‘De Toermalijn’, waar we o.a. werken aan het tellen van de bewegingen op het ritme van de muziek. Gezamenlijk gaan we daarna naar het zwembad waar we dezelfde oefeningen in het water uitvoeren.

VOOR IEDEREEN

Synchroonzwemmen is niet alleen voor meisjes. Ook volwassenen en jongens nodigen we van harte uit om het eens te komen proberen. Wij hebben een trainingsprogramma voor iedereen vanaf 6 jaar met zwemdiploma A en (bijna) B. Ben je blessuregevoelig of heb je een lichamelijke beperking als scoliose? Geen probleem, ook dan kun je synchroonzwemmen.

TEAM LUTRA

Wij zijn trots op de goede sfeer binnen de groep. Alle leeftijden gaan op een leuke manier met elkaar om en nieuwe leden voelen zich hierdoor snel thuis. Bijzonder is dat de zwemsters mogen meedenken over bijvoorbeeld het thema van de show of het lied waarop ze gaan zwemmen. En als ze het leuk vinden, mogen ze ook meeschrijven aan het nummer. Hierdoor is synchroonzwemmen bij Lutra niet alleen een sport voor en door de zwemsters, maar ook echt ván de zwemsters.

DIPLOMA’s

Je kunt vijf aanloopdiploma’s halen in ons eigen zwembad, namelijk die van Basishouding, Zeilboot, Balletbeen, Spagaat en Barracuda. Hierna kun je doorgaan voor de wedstrijddiploma’s Age I, Age II, Junioren en Senioren.
Voor de wedstrijddiploma’s ga je naar de techniekwedstrijden die meerdere keren per jaar georganiseerd worden op verschillende locaties.
Zwemsters van de aanloopdiploma’s mogen hier ook aan deelnemen om ervaring op te doen en om te testen hoe goed ze al zijn. 

CONTACT

Nieuwe zwemmers en zwemsters zijn altijd welkom. Kom gerust eens kijken bij onze trainingen. Wil je meer weten over synchroonzwemmen bij Lutra of je aanmelden voor een proeftraining? De aanwezige trainers beantwoorden graag je vragen. Of stuur een e-mail naar synchroonzwemmen@lutrahelmond.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook!

Scroll naar boven