HZV LUTRA

ZWEMLES - RECREATIEF ZWEMMEN - SYNCHROON - WATERPOLO - WEDSTRIJD

over lutra

HZV Lutra

wie zijn wij

HZV Lutra werd op 25 november 1964 (al tijdens de bouw van zwembad De Wissen) opgericht. Doel was om een sportvereniging te zijn waar iedereen in Helmond en omstreken met plezier kon (leren) zwemmen. Nog steeds is dit de doelstelling van onze vereniging, en ons huidige ledenaantal laat zien dat we dat best goed doen. Bijna 500 leden zijn bij Lutra actief als sporter en/of vrijwilliger. Ze leren zwemmen, trekken baantjes om hun conditie te verbeteren of doen bij de wedstrijddisciplines mee aan wedstrijden. Plezier, kwaliteit en veiligheid zijn daarbij onze belangrijkste aandachtspunten.

Lutra lutra is de Latijnse naam voor otter, en otters zijn – net als onze leden – dol op zwemmen.

PLEZIER

Lutra is meer dan alleen maar zwemmen. We hebben een groep vrijwilligers die met veel inzet en plezier allerlei activiteiten organiseren binnen en buiten het zwembad, zoals het jeugdkamp voor de jongere leden, een barbecue voor alle leden, en voor alle trainers, instructeurs, klokkers, commissieleden, scheidsrechters enz. elk jaar een avond vol leuke activiteiten en lekker eten, gewoon, om ze te bedanken.

KWALITEIT

HZV Lutra is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Zwemlesaanbieders met deze licentie voldoen aan de kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Onze gekwalificeerde vrijwilligers zijn allemaal in het bezit is van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Verder werken we ook nog met een zwemlesplan en een vorderingenregistratie.

HZV Lutra licentiehouder NRZ

VEILIGHEID

Met bijna 500 leden is het belangrijk dat we een omgeving bieden waar iedereen zich veilig kan voelen en elkaar respecteert. Hier horen afspraken bij over hoe we met elkaar omgaan en over wat er wel en niet kan. 
In ons Beleid Sociale Veiligheid staan daarom omgangs-/gedragsregels die voor alle leden gelden. Daarnaast hebben we nog aanvullende regels die door alle vrijwilligers worden nageleefd om zo een veilige sportomgeving te kunnen bieden.

HET BESTUUR VAN LUTRA

Gwen van den Heuvel

Gwen van den Heuvel – voorzitter
Ik ben getrouwd met Dennis en samen hebben we twee zoons, Stijn en Kjeld. In 1988 werd ik lid van Lutra met als doel mijn B-diploma te halen. Dat beviel zo goed dat ik meer wilde. Na B kwamen nog diverse andere onderdelen van de CREZ (zwemles) aan bod en kreeg ik ook steeds meer interesse in de wedstrijddisciplines. Ik deed aan synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo. De laatste 20 jaar heb ik waterpolo gecombineerd met een aantal kleinere vrijwilligerstaken. Ik heb altijd heel erg genoten van de gezelligheid van de vereniging, dus ik wilde graag betrokken blijven toen ik stopte met actief waterpoloën. Gelukkig kwam net de vacature van voorzitter vrij en die rol vul ik nu met heel veel plezier in.

Secretaris HZV Lutra

Petra Bos – secretaris
Ik ben sinds mijn 15e betrokken bij Lutra en geef inmiddels al meer dan 15 jaar zwemles aan kinderen in het instructiebad. Ik ben altijd als vrijwilliger actief geweest en wil graag mijn steentje bijdragen aan een leuke, goede vereniging. In het verleden heb ik vaker de functie van secretaris bij een vereniging vervuld en toen Piet aangaf dat hij wilde gaan stoppen heb ik aangegeven dat ik graag het stokje wilde overnemen! 

Monique Da Silverio-Smits – penningmeester

Jack Hendriks

Jack Hendriks – bestuurslid
In 1985 ben ik lid geworden om beter te leren zwemmen (ik heb vroeger namelijk niet op zo’n prettig manier leren zwemmen (was te groot voor het badje van zwemschool de Dolfijn). Onder de bezielende leiding van Kees Maas ging me dat redelijk af, waarna ik van de woensdag Recreatief naar de vrijdag de Masters groep ben overgestapt. In die tijd werd ik ook door Ton van Mierlo benaderd om zitting te nemen in de Commissie Recreatief en Elementair Zwemmen. Daarna ging het snel van weinig naar meer vrijwilligers werk en ben ik nu ruim 20 jaar commissielid en sinds 2007 bestuurslid. Mijn taken in het bestuur: ledenadministratie en ICT, contactpersoon Laco Helmond en de realisatie van het nieuwe zwembad (sinds 2017). Daarnaast sta ik wekelijks in het zwembad als trainer Wedstrijdzwemmen, instructeur Volwassenen Recreatief en coördinator Diplomazwemmen. Mijn grote drijfveer/passie is om kinderen, jeugdigen en volwassenen te leren zich vrij te bewegen in het water, zodat ze zich een leven lang als een vis in het water voelen.

Jacqueline Vogels

Jacqueline Vogels – bestuurslid
Tot ongeveer 2008 heb ik zelf een aantal jaar met plezier op woensdagavond bij Lutra gezwommen. Nu hebben allebei mijn kinderen dit overgenomen, beide bij wedstrijdzwemmen en waterpolo, de jongste daarnaast ook nog bij synchroonzwemmen, daar is het ook weer mee begonnen. Af en toe sta ik ook aan het bad bij de duurtraining of maak me nuttig met andere voorkomende taken. Eind 2018 werd me gevraagd om als schakel tussen synchroonzwemmen en bestuur te fungeren, omdat er op dat moment niemand van synchroonzwemmen in het bestuur zat. Dus sindsdien zit ik in het bestuur en ook in de commissie van het synchroonzwemmen.

Aron Rooijackers – bestuurslid

Chérie Vloet

Chérie Vloet – bestuurslid
Als moeder van twee dochters waarvan er een destijds zwemles had en ze allebei bezig waren/zijn met waterpolo, was ik 3x per week op de tribune te vinden. In 2008 werd ik daarvan afgeplukt met de vraag of ik misschien een handje wilde helpen bij de zwemlessen. In de afgelopen jaren ben ik waterpolotrainer en assistent coach van een jeugdteam geweest. Sinds een aantal jaar ben ik officieel zweminstructeur, lid van de commissie waterpolo en bestuurslid. Verder heb ik samen met een andere vrijwilliger, Bert Talens,  de huidige website gebouwd. En samen met Jack Hendriks ben ik verantwoordelijk voor de content van de site en de nieuwsbrief. 

Scroll naar boven