HZV LUTRA

ZWEMLES - RECREATIEF ZWEMMEN - SYNCHROON - WATERPOLO - WEDSTRIJD

over lutra

HZV Lutra

wie zijn wij

Op 25 november 1964 (al tijdens de bouw van zwembad De Wissen) werd HZV Lutra opgericht. Doel was om een sportvereniging te zijn waar iedereen in Helmond en omstreken met plezier kon (leren) zwemmen. Nog steeds is dit de doelstelling van onze vereniging, en ons huidige ledenaantal laat zien dat we dat best goed doen. Bijna 500 leden zijn bij Lutra actief als vrijwilliger en/of sporter. Ze leren zwemmen, trekken baantjes om hun conditie te verbeteren of doen bij de wedstrijddisciplines mee aan wedstrijden. Plezier, kwaliteit en veiligheid zijn daarbij onze belangrijkste aandachtspunten.

Lutra lutra is de latijnse naam voor otter en otters zijn – net als Lutra leden – dol op zwemmen.

PLEZIER

Lutra is meer dan alleen maar zwemmen. We hebben een groep vrijwilligers die met veel inzet en plezier allerlei activiteiten organiseren binnen en buiten het zwembad, zoals het jeugdkamp voor de jongere leden, een barbecue voor alle leden, en voor alle trainers, instructeurs, klokkers, commissieleden, scheidsrechters enz. elk jaar een avond vol leuke activiteiten en lekker eten, gewoon, om ze te bedanken.

KWALITEIT

HZV Lutra is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Zwemlesaanbieders met deze licentie voldoen aan de kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Onze gekwalificeerde vrijwilligers zijn allemaal in het bezit is van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Verder werken we ook nog met een zwemlesplan en een vorderingenregistratie.

HZV Lutra licentiehouder NRZ

VEILIGHEID

Met bijna 500 leden is het belangrijk dat we een omgeving bieden waar iedereen zich veilig kan voelen en elkaar respecteert. Hier horen afspraken bij over hoe we met elkaar omgaan en over wat er wel en niet kan. 
In ons Beleid Sociale Veiligheid staan daarom omgangs-/gedragsregels die voor alle leden gelden. Daarnaast hebben we nog aanvullende regels die door alle vrijwilligers worden nageleefd om zo een veilige sportomgeving te kunnen bieden.

Bestuur HZV Lutra

bestuur lutra

voorste rij vlnr: Monique Silvério Calado – Smits (penningmeester*),
Piet Gielen (secretaris*), Jacqueline Vogels
achterste rij vlnr: Chérie Vloet, Wim van den Heuvel (voorzitter*),
Jack Hendriks, Ton van Mierlo

* dagelijks bestuur

Scroll naar top