HZV LUTRA

WATERPOLO

WATERPOLO

Waterpolo is een stoere, sportieve en veelzijdige teamsport met spelelementen als aanvallen, verdedigen, schieten en sprinten. Het is één van de wedstrijddisciplines van Lutra. Waterpolo is een sport waarbij je met je teamgenoten traint om je uithoudingsvermogen, kracht, inzicht, een goede baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen.

HZV Lutra waterpolo

VOOR KINDEREN

Wij hebben een trainingsprogramma voor kinderen vanaf 7 jaar met diploma A en (bijna) B op zak. Op een speelse manier werken we aan conditie, zwem- en speltechnieken. Een stukje extra ervaring doe je op tijdens minipolo-toernooitjes waarbij gespeeld wordt op verkleinde speelveldjes en met kleinere doeltjes en ballen. Het spel staat hierbij centraal en in mindere mate de vaardigheden. Heb je voldoende conditie en spelinzicht opgebouwd, dan wordt je ingedeeld in een van onze jeugdteams.

WEDSTRIJDEN

Je raakt als team steeds beter op elkaar ingespeeld zodat je tijdens wedstrijden blindelings op elkaar kunt vertrouwen. Wanneer de competitie van start gaat in september speel je tot mei bijna elke zaterdag een wedstrijd, afwisselend uit en thuis. Spelen alle teams thuis, dan is het extra gezellig. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nooit saai!

HZV Lutra waterpolo

VOOR VOLWASSENEN

Waterpolo is een geweldige sport, ook wanneer je niet meer zo jong bent. Ben je ouder dan 18 jaar en wil je graag starten met waterpolo, dan ga je in eerste instantie op woensdagavond meetrainen met de seniorenteams. Voor het verder uitbouwen van je conditie kun je extra zwemtrainingen volgen bij de Masters. Heb je voldoende conditie en spelinzicht opgebouwd, dan ga je ook op maandag trainen en wordt je ingedeeld in een van onze seniorenteams. 

TRAININGSTIJDEN

maandag
20.15 uur – 22.00 uur: training seniorenteams

woensdag
17.35 uur – 18.30 uur: conditietraining jeugd
19.15 uur – 20.30 uur: training seniorenteams en volwassen recreanten

zaterdag
11.55 uur – 13.00 uur: algemene training jeugd

Alle trainingen zijn inclusief een korte warming-up.

COMPETITIE

In seizoen 2023-2024 speelt HZV Lutra met 7 teams in de KNZB competitie Regio Zuid. 

Jeugdteams

Onze jeugdteams onder 17 jaar (t/m B) zijn gemengd. In seizoen 2023-20224 spelen wij met 3 jeugdteams in de competitie, waaronder een D-junioren combiteam met DZT ’62 uit Deurne.

Teams Da1 en Da2

In seizoen 2023-2024 komen wij met 2 damesteams uit in de Regio Zuid. Da1 komt uit in de 1e klasse van de Regio Zuid, terwijl Da2 sinds een paar jaar in de 2e klasse speelt.

Teams He1 en He2

In seizoen 2023-2024 doen we met 2 herenteams mee in de competitie van Regio Zuid in een grotendeels nieuwe samenstelling. He1 speelt in de 1e klasse en He2 komt uit in de 3e klasse.

CONTACT

Nieuwe zwemmers en zwemsters zijn altijd welkom. Kom gerust eens kijken bij onze trainingen. Wil je meer weten over waterpolo bij Lutra of je aanmelden voor een proeftraining? De aanwezige trainers beantwoorden graag je vragen.
Of stuur een e-mail naar waterpolo@lutrahelmond.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Scroll naar boven