HZV LUTRA

ZWEMLES VOOR KINDEREN

LESZWEMMEN

Zwemmen is belangrijk. Vanaf een jaar of 5 gaan kinderen de wereld verkennen en daar ben je als ouder niet altijd bij. Dan wil je ook dat ze zichzelf kunnen redden als ze in het water vallen. Motorisch gezien kunnen kinderen vanaf 4/5 jaar goed leren zwemmen. Bij Lutra bieden we die mogelijkheid. En vergeet niet: kinderen vinden het leuk om te leren zwemmen! Ook kinderen die al kunnen zwemmen en het zwemmen weer willen oppakken, kunnen bij ons komen zwemmen. Zij mogen na overleg met de coördinator op een proefles komen en kunnen vaak direct instromen op het gewenste niveau.

HZV Lutra zwemles

MEEKIJKEN

In het instructiebad kun je bij het brengen en halen van je kind enkele minuten van een afstandje meekijken. Daarnaast zijn er ongeveer elke 3 maanden kijklessen. (Groot)ouders mogen dan de hele les van dichtbij, aan de badrand, zien hoe hun (klein)kinderen het doen tijdens de zwemles en wat ze leren. Tip: Neem op de dag van de kijkles eventueel badslippers en een extra handdoek mee, of overschoentjes. De lessen voor de diploma’s ABC en Zwemvaardigheid 123 worden gegeven in het 25-meter bad. Hier is het mogelijk om elke les mee te kijken vanaf de tribune.

HZV Lutra zwemles

TIJDEN ZWEMLESSEN

zaterdag
1e lesuur: 10.05 uur – 10.45 uur
2e lesuur: 10.45 uur – 11.25 uur
3e lesuur: 11.25 uur – 12.05 uur

LICENTIE

HZV Lutra is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Zwemlesaanbieders met deze licentie voldoen aan de kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Haal bij ons het enige, echte zwem-ABC.

Wil je meer weten over onze lesmethode, klik dan op onderstaande button.

VORDERINGENREGISTRATIE

Van elk kind worden de vorderingen middels een (papieren) registratie bijgehouden. Deze wordt door de instructeurs elke paar weken bijgewerkt. Wanneer uit de registratie blijkt dat een kind alle gestelde doelen van het badje beheerst, dan wordt hij of zij ‘gepromoveerd’ naar het volgende badje en krijgt daarvoor een overgangsdiploma. 
Voor vragen over de voortgang van je kind, kun je terecht bij de coördinatoren van het instructiebad en het 25-meter bad. Zij kijken met je mee in de vorderingenregistratie en geven waar nodig uitleg.

sociale veiligheid

Een zwemlessituatie moet een veilige plek zijn voor leerlingen, ouders, bezoekers en medewerkers. Lutra wil een omgeving bieden waarin iedereen met respect met elkaar omgaat. Om die veiligheid te kunnen waarborgen hebben wij een beleid Sociale Veiligheid ontwikkeld. Onderdeel van dit beleid is een gedragscode met regels voor Lutra leden én vrijwilligers over de manier waarop we met elkaar omgaan en wat wel en wat niet mag en kan. Hierbij denken we aan grensoverschrijdend gedrag zoals discriminatie, bedreiging en seksuele intimidatie. 

CONTACT

Nieuwe zwemmers en zwemsters zijn altijd welkom. Kom gerust eens kijken bij onze zwemlessen in het wedstrijdbad. Wil je meer weten over leren zwemmen bij Lutra? Onze coördinatoren beantwoorden graag je vragen. 
Of stuur een e-mail naar zwemmen@lutrahelmond.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook. Houd wel rekening met een mogelijke wachtlijst voor de zwemlessen.

Scroll naar boven