Lutra Helmond - wedstrijd synchroonzwemmen

Actief synchroonzwemmen

Vanuit de KNZB is besloten dat er voortaan bij elke diplomasessie een jurylid van een andere vereniging aanwezig moet zijn. Dit betekent ook dat we bij andere verenigingen kunnen meedoen aan diplomasessies, en dat hebben we op 2 oktober getest bij PSV.

Op zondagochtend vertrokken we in alle vroegte naar Eindhoven; we moesten namelijk
om 09.00 uur al aan de bak. Het ging geweldig goed voor iedereen. Iedereen is
geslaagd, zowel onze zwemsters als die van PSV!  

Emma (basishouding), Caro, Elsa en Kim (balletbeen), gefeliciteerd met jullie diploma!

Lutra Helmond 161022 synchroonzwemmen wedstrijd

16 oktober 2022 – wedstrijd in Hilvarenbeek
Age 1, Age 2, Junioren en Senioren

De Senioren mochten als eersten van start en het ging super, zelfs zo goed dat Marloes haar diploma heeft gehaald. Na een korte pauze waren onze zwemsters van Age2 en Junioren aan de beurt. Ook dit ging erg goed, ondanks de grote hoeveelheid zwemsters. Ninte haalde op de 1e wedstrijd van dit niveau haar Age2 diploma, terwijl Ilse naar huis ging met haar junioren diploma. Mooi verjaardagscadeau voor Ilse (middenachter op de foto).

Hartelijk bedankt voor een leuke wedstrijd in Hilvarenbeek.

26 oktober 2022 – proefzwemmen met Jibb

Om kwart voor 6 begonnen we met de voorbereidingen 26 kinderen hadden zich via Jibb aangemeld voor een proeftraining synchroonzwemmen. Ze werden verdeeld in twee groepen:
groep 1 begon met muziekzwemmen, op het nummer “bewegen is gezond”, en groep 2 had eerst techniektraining. Zij maakten verschillende figuren, zoals een zeilboot, een tub, en sommige deden zelfs een poging voor een balletbeen.

Na al dit harde werk was het tijd om even uit te rusten met een koekje en wat drinken. Tijdens de pauze kon er gekeken worden naar een uitvoering van onze eigen zwemsters op het nummer ‘Thousand years’. Daarna werden de groepen gewisseld; groep 2 ging muziekzwemmen en groep 1 ging aan de slag met de techniek.

De groepen sloten de training af met een kleine uitvoering om aan hun ouders te laten zien wat ze geleerd hebben. De kinderen, ouders en trainers waren allemaal enorm trots op het eindresultaat!

Jibb bedankt! We vonden het super leuk en gezellig en kijken al uit naar de volgende proeftraining.

 

Scroll naar boven