Clubkampioenschappen 2024

Zaterdag 16 maart hebben de clubkampioenschappen plaats gevonden. Door 60 deelnemers zijn er vele ludieke opdrachten uitgevoerd. Daarnaast lag er ook een gigantische stormbaan in het water, wat zorgde voor een extra groot zwemfeest. 

Op zaterdag 16 maart hebben we ter ere van ons 60 jarig jubileum de clubkampioenschappen mogen organiseren. Zo’n 60 deelnemers stonden om 9:15u klaar voor de individuele wedstrijd, maar moesten zij nog enige tijd in spanning afwachten of er gestart mocht worden. De waterkwaliteit leek niet op orde, maar na een half uur kwam dan toch het sein dat er gestart mocht worden. 

Het eerste blok van de kampioenschappen werd er individueel gezwommen op de school- en rugslag en de vrije slag. Ook moesten de deelnemers een hindernisbaan afleggen. Het zwemmen met een tennisbal in de hand, waarbij ook nog zwembandjes (in het water) om de armen moesten, was niet alleen een uitdaging voor de jongste zwemmers, maar zeker ook voor de oudere zwemmers. 

Tijdens de pauze werden de zwemmers getrakteerd op een leuke mandarijn (met een gezichtje en snoephoedje) en wat te drinken. Dat ging er wel in en werd zo te zien gewaardeerd. Ondertussen werd het zwembad opgebouwd voor de groepsspellen. De zwemmers werden vervolgens ingedeeld en moesten per groep zo veel mogelijk punten zien te verzamelen met 4 verschillende groepsspellen. 

Bij het eerste spel was het de bedoeling om zo snel mogelijk over een loopmat te gaan met een feestbril op. Daarna volgde het spel ‘diving’ met heel veel materiaal in het bad dat opgedoken aan de kant gebracht moest worden. Sommige groepen bedachten hiervoor een slimme tactiek. Bij het derde spel werd fanatiek met een foambeam naar -boven het water hangende- CD’s gemept. Mooi om te zien hoe sommige zwemmers in hun haast de CD’s compleet van de lijn mepten. Als laatste spel werd gebruik gemaakt van de stormbaan. Eén voor één gingen de zwemmers z.s.m. met een tennisbal op en over de stormbaan om zoveel mogelijk punten te verkrijgen. Spektakel gegarandeerd met zulke enthousiaste deelnemers!

Na afloop kon er nog genoten worden van de stormbaan en werd er in het bad afgesloten met een groepsfoto. 

Voor de uitslag en prijsuitreiking werd er verzameld in het horecagedeelte. Aan iedereen werd een certificaat uitgedeeld waarop de behaalde individuele prestaties vermeld stonden. Daarnaast ging iedereen ook naar huis met een mooie medaille als herinnering. De winnaars van de groepsspellen en ook de nummers twee en drie mochten nog een welverdiende vlaai ophalen. Die was na een lange zwemochtend heel welkom en ook heel snel verdwenen. 

Al met al een geslaagde ochtend waarop menig zwemmer met plezier terug zal kijken. De sfeer zat er de hele ochtend goed in en de organisatie hoopt dat iedereen er de volgende clubkampioenschappen weer bij is!

Kijk hieronder voor de uitslag van de clubkampioenschappen en hier voor de foto’s. 

Scroll naar boven