HZV Lutra wedstrijdzwemmen

Winst voor Lutra wedstrijdploeg

Zondag 3 oktober jl. werd in Helmond de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2021-2022 gezwommen. Exact een jaar na de laatste wedstrijd van seizoen 2020-2021. In de poule DBD (Best), de Punderman (Asten), Thalassa (Geldrop) en Lutra, met 5 competitierondes waarvan er 4 in Helmond worden gezwommen.

De eerste competitiewedstrijd na een jaar alleen trainen, was een doorslaand succes. Op de individuele nummers sleepten Lutra zwemmers in totaal 6x goud, 5x zilver en 7x brons in de wacht. De Lutra dames estafetteploeg was de snelste op de 4×50 m wisselslag, terwijl de heren estafetteploeg op de 4x100m vrij naar een mooie 2e plaats zwom. De oorverdovende aanmoedigingen van de complete wedstrijdploeg zorgden daarbij voor een flinke boost.

In deze eerste competitieronde werden veel persoonlijke tijden aangescherpt of benaderd, best bijzonder na een jaar zonder wedstrijden. Maar vooral fijn was dat de wedstrijd normaal kon plaatsvinden met voldoende vrijwilligers die meehielpen (waarvoor via deze weg nogmaals dank)  én dat er weer publiek bij aanwezig mocht zijn.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 21 november a.s. Ook in Helmond, dus kom gerust kijken om de sfeer te proeven!

Scroll naar boven