30 jaar vrijwilligerswerk

Afgelopen ledenvergadering nam secretaris Piet Gielen, in hart en nieren een Lutra man, afscheid van onze vereniging. Op een paar maanden na is Piet 30 jaar vrijwilliger geweest bij de vereniging. 

Piet werd in oktober 1993 vrijwilliger bij Lutra. Met drie dochters bij het synchroonzwemmen besloot hij om jurylid te worden. Als ‘chef de jury’ was hij jarenlang verantwoordelijk voor het juist berekenen van de scores. En toen er een plek vrijkwam in de commissie, werd Piet ook commissielid. Daarnaast maakte hij als afgevaardigde van de synchrooncommissie deel uit van het bestuur. Deze taken combineerde hij gedurende een periode van ongeveer 10 jaar.

Later bleef hij in het bestuur als secretaris, een functie die in de afgelopen decennia (!) met verve en plezier heeft ingevuld. Vorig jaar gaf Piet aan dat het tijd werd om op zoek te gaan naar een opvolger. Deze werd gelukkig gevonden in Petra Bos, zodat Piet in de ledenvergadering van maart dit jaar afscheid kon nemen van zijn vereniging.

De stille kracht achter de schermen, dat is Piet jarenlang voor Lutra geweest. Als dank daarvoor werd hij benoemd tot erelid. 

Piet mag dan wel gestopt zijn met zijn vrijwilligerswerk. Met twee dochters die nog steeds bij Lutra in en rondom het bad actief zijn, én kleinkinderen die er zwemmen, is Piet nog lang niet weg bij Lutra 🙂

Scroll naar boven