Geen zwemmen, maar #lutrabeweegt wel

Als gevolg van de nieuwe richtlijnen die afgelopen dinsdag zijn afgekondigd, moeten we helaas melden dat dit voor onze vereniging en leden betekent dat we ook in de komende weken niet kunnen zwemmen. Het RIVM en het kabinet hebben aangegeven dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april a.s. weer samen mogen sporten, wel alleen buiten en onder bepaalde voorwaarden. Voor veel sporten is dit een stap in de goede richting, maar helaas nog niet voor zwemmen.

De KNZB werkt hard om een aantal handvatten te creëren voor alle zwemverenigingen. Ze zijn met allerlei organisaties in de zwembranche in overleg over de periode na 20 mei. Hopelijk is na die datum zwemmen weer toegestaan, al gaan we er op dit moment van uit dat ook daar voorwaarden aan verbonden zullen zijn. Daarom zijn we zelf als bestuur alvast aan het brainstormen over mogelijkheden om na die datum op welke manier dan ook weer aan de slag te gaan.

Intussen zijn binnen de vereniging de eerste initiatieven opgezet om in beweging te blijven. Een van de jeugdteams van waterpolo gaat starten met een bootcamp (op gepaste afstand van elkaar natuurlijk). En op het instagram-account van Lutra is een oproep gedaan aan alle leden om te laten zien dat ze ook in quarantainetijd sportief bezig zijn: #lutrabeweegt.

Tot nu toe doen we het met z’n allen heel goed. Hou vol en blijf (veilig) in beweging.
We houden jullie op de hoogte!

Scroll naar boven