Lockdown verlengd t/m dinsdag 28 april

We leven op dit moment in een bijzondere tijd. De maatregelen rondom het coronavirus hebben ervoor gezorgd dat in de afgelopen weken heel Nederland bijna tot stilstand kwam. Voor ons – omdat wij als zwemvereniging een zwembad nodig hebben – stopte zelfs alles. Geen zwemlessen, geen trainingen en ook geen wedstrijden meer.

Gelukkig lijkt het erop dat de ‘intelligente lockdown’ die de overheid heeft ingesteld, werkt. Maar iedereen zag al aankomen dat – om het virus goed onder controle te krijgen – een verlenging noodzakelijk zou zijn. Gisteren heeft de overheid dan ook bekend gemaakt dat deze verlenging in ieder geval gaat duren tot en met dinsdag 28 april a.s.

De economische cq. financiële gevolgen van deze lockdown zijn aanzienlijk. Als gevolg hiervan is de overheid met een aantal compensatie-regelingen gekomen om diverse bedrijfstakken, zzp-ers en kleine ondernemers te ondersteunen. Helaas vallen sportverenigingen zoals Lutra daar (nog) niet onder. Wel zijn het NOC*NSF en de KNZB aan het onderzoeken of daar ook mogelijkheden voor zijn. Vooralsnog is echter nog steeds het officiële uitgangspunt dat we deze crisis gezamenlijk moeten doorstaan en wordt er een beroep gedaan op alle verenigingen om eventuele huren en contributie te laten doorlopen.

Als bestuur ondersteunen wij het standpunt van het NOC*NSF en de KNZB. Maar wij vinden ook dat het doorbetalen van contributie en huren geen vanzelfsprekende zaak mag zijn. We gaan daarom bekijken óf en in hoeverre het mogelijk is om de tijdelijke sluiting van het zwembad te verrekenen met de contributie van het derde kwartaal. Er verandert niets aan de contributie-inning van het tweede kwartaal, want we weten op dit moment gewoonweg nog niet hoe lang de lockdown uiteindelijk gaat duren. Maar we blijven positief en gaan ervan uit dat we in ieder geval in juni weer zwemmen in De Wissen.

Zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we je via de nieuwsbrief hierover informeren. Blijf intussen gezond en houd < afstand > van elkaar.

Alleen samen staan we sterk!
HET BESTUUR

Vragen of opmerkingen over het bovenstaande kun je mailen naar het secretariaat: secretaris@lutrahelmond.nl.

Scroll naar boven