Lutra BAS bootcamp

Bootcamp buitentraining

Met het zwembad gesloten voor alle zwemtrainingen, toch sporten? Geen probleem voor de vereniging. Om de jeugd tot 18 jaar tijdens de lockdown bij elkaar te brengen en actief bezig te laten zijn, startte de vereniging met een wekelijkse buitenactiviteit: sport & spel.

Elke zaterdagmiddag in april en mei stond het grasveld naast De Wissen vol met enthousiaste jeugdleden van synchroonzwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen, die zich in het zweet werkten om hun conditie een beetje op peil te houden. En natuurlijk omdat dit zo ongeveer de enige mogelijkheid was om elkaar toch te kunnen zien tijdens de lockdown.

De training begon standaard met een warming-up en bestond verder uit een aantal oefeningen en behendigheidsspellen voor de conditie en spieropbouw. Sommige spellen waren een vette knipoog naar bijv. waterpolo: een balspel waarbij de deelnemers mochten rondrennen, maar op de grond moesten gaan zitten wanneer ze de bal hadden. Het bleek nog behoorlijk lastig te zijn om dan een bal te vangen en weer naar een ander te gooien.

Het einde van de volledige lockdown hield ook in dat er weer in het water getraind mocht worden. Hiermee kwam ook een einde aan de buitentraining. Als afsluiting werd de laatste zaterdag voor de groep van 12 t/m 17 jaar een professionele bootcamp georganiseerd door BAS Bootcamp And Sports. Door het slechte weer waren er minder deelnemers dan normaal. Maar de aanwezige die-hards waren na afloop allemaal even enthousiast over deze sportieve uitdaging.

Meer weten over het organiseren of volgen van een bootcamp? Kijk dan op www.bas-bootcampandsports.nl.

Bootcamp Lutra
BAS Bootcamp And Sports
Scroll naar boven