40 jaar jubileum Rogér

40 jaar lid van Lutra

Een waar jubileum, 40 jaar en een bietje is het eigenlijk… Op 1 januari 1980 werd Rogér lid van HZV Lutra. Als menneke van 9 jaar wist hij toen al dat ie wilde gaan zwemmen en wel bij HZV Lutra. En dat beviel zo goed; Rogér voelde zich er direct zo thuis dat hij op je 13e jaar (in 1985) al vrijwilliger werd. Hij werd hulpinstructeur op de zaterdag in het destijds gebruikelijke instructiebad en had daar de “wisselgroep” onder zijn hoede. Ook nu nog kun je hem daar regelmatig vinden waar hij individuele zwemmers begeleidt bij hun les/training.

Les geven op een sociale en gezellige manier is Rogér wel toevertrouwd. In eerste instantie gaf hij samen met Afra Claasens zwemmen aan clubleden met een beperking. En dat deed hij met zoveel plezier dat hij – toen in 1993 Afra het welletje vond – dit helemaal naar zich toe trok. En daar zijn we heel blij mee. Samen met zijn echtgenote Anneke is Rogér een vast duo dat garant staat voor laagdrempelig zwemles voor onze medesporters met een beperking. Dankzij hun inzet is dit een erg vaste en trouwe groep geworden. Rogér benadert deze doelgroep op een heel enthousiaste manier en al jaren op rij straalt hij van energie om deze groep een leuke zwemavond voor te schotelen.

Daarnaast heeft Rogér indertijd, met Pierre van Kuyen als docent/leermeester, het diploma zwemleider A gehaald. Jarenlang zette hij zich in als instructeur bij het leszwemmen op zaterdag en nog steeds is Rogér actief als examinator bij het ‘afzwemmen’.

Wat heeft Rogér eigenlijk niet gedaan? Hij heeft deelgenomen aan synchroon zwemshows, waarin hij volledig in zijn rol zat. Hij heeft zich daarvoor zelfs een keer in een heus damesbadpak gehesen. In datzelfde verleden nam hij ook meerdere keren deel aan een Masters wedstrijd. En ook hier was hij een gedreven Lutra lid dat wist hoe je het clubgevoel moet uitdragen. Daarnaast heeft Rogér nog een aantal keren op woensdagavond de rol van de Goedheiligman (Sint Nicolaas voor de leken) op zich genomen, waarbij zoon Rick zijn rechterhand was.

Rogér, wij hopen je met deze ode aan je 40-jarig Lutra lidmaatschap op een heel hoog voetstuk te hebben geplaatst, want dat verdien je zeker. En we hebben met z’n allen de wens dat je nog lang bij ons actief blijft als zwemmer én vrijwilliger.

Ton van Mierlo
Bestuurslid

Scroll naar boven