Protocol voor wedstrijden

Met ingang van oktober 2020 zijn de competities waterpolo en wedstrijdzwemmen weer van start gegaan. Op alle wedstrijden is het Corona Wedstrijdprotocol van de KNZB van toepassing. Daarnaast hanteren we eigen wedstrijdprotocollen bij waterpolo en wedstrijdzwemmen voor zowel de thuis- als uitspelende teams en verenigingen. Deze protocollen zijn we als vereniging verplicht te hanteren voor, tijdens en na iedere thuiswedstrijd. 

Uitgangspunt bij alle uit- en thuiswedstrijden is en blijft: GEBRUIK JE GEZOND VERSTAND.

Voor iedereen zal het wennen zijn om te zwemmen volgens deze protocollen. Zo mag er bijvoorbeeld niet geroepen worden in de zwemzaal. Best lastig voor een waterpolo coach, want hoe kun je je team sturen tijdens een wedstrijd wanneer je je mond moet houden. Dat geldt ook voor de spelers zelf én voor publiek. Herhaaldelijke overtredingen van de wedstrijdprotocollen kunnen zelfs leiden tot een rode kaart of erger, beëindiging van een wedstrijd door de scheidsrechters. 

Voor fans van waterpolo en wedstrijdzwemmen is er voorlopig nog niets te zien. Zeker tot 19 oktober a.s. mag er geen publiek bij wedstrijden aanwezig zijn. 

Lees vóór je naar het zwembad komt de protocollen goed door, om teleurstellingen te voorkomen. Je vindt ze hier:

 

Scroll naar boven