Drakenbootrace 2023-rowyourboat

Row Row Row your boat

Roeien kunnen ze in Helmond en zeer zeker de leden van Lutra. Ik doel natuurlijk op de drakenbootrace. Lutra is al vanaf dag 1 deelnemer aan dit mooie festival met meestal twee boten, maar dit jaar waren we net te laat met aanmelden en werden we op de reserve lijst gezet ☹. Dát was even een domper….

Gelukkig kregen we op het laatste moment het bericht dat we op zondag 11 juni jl. toch nog konden meedoen, met één boot. Ons team bestond dit jaar uit waterpolo -wedstrijd – masterzwemmers- en een groen monster!

Degenen die voor de eerste keer mee deden hadden de slag van het roeien meteen goed te pakken, en tsjonge wat gingen wij snel. Onze eerste heat begon met een zeer snelle start en direct een goede slag wat zorgde voor een zeer goede begintijd 1:07 minuten. Onze tweede heat ging zelfs nog iets beter; het lijkt niet veel, maar het verschil tussen winnen en verliezen kan gaan om honderdsten van een seconden, en dat was het ook met 1:06. Onze derde heat was de slechtste, omdat wij het startschot niet goed konden horen, maar samen met onze tijden in de eerste en tweede heat leverde het toch een finaleplaats op. Een van de andere twee finalisten was ‘Kabaal op het kanaal’, al diverse jaren de winnaar met alleen maar mannen in het team). Maar onze roeiers, een mix van dames en heren in alle leeftijden, lieten zich niet afleiden.

BOEM, HET STARTSCHOT VOOR DE FINALE!

Wauwww, zoveel energie, power en een sterke wil om te winnen; onze roeiers gingen keihard voor de winst. De drakenhoofden van de boten gingen echt nek aan nek; de finale was ongelooflijk spannend en eindigde met een fotofinish! Zelfs onze stuurman kon niet zeggen wat de uitslag was! Zouden we eindelijk als winnaar de beker mee naar huis nemen? En daar kwam het verlossende woord:

LUTRA WINNAAR DRAKENBOOT 2023 !!!!!!!!

Het was een geweldige dag, zonnig en sportief, en we sloten ‘m af met een prachtige overwinning. Wat wil je nog meer?! Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt voor Lutra, dank aan het supergoede team en dank aan alle familie, vrienden enz. voor de support en aanmoedigingen!

Op naar drakenboot 2024 !

 

Bijdrage: John Croon

Wil je meer lezen over onze deelname aan de drakenbootrace?

Lutra wint drakenbootrace 2023
Scroll naar boven