SZ oliebollenzwemmen Lutra

Wat een leuke uitdaging

In 2018 deed ze mee als teller, en afgelopen december dook ze zelf het water in. Beide ervaringen vond ze geweldig om mee te maken, dus staat haar agenda nu al geblokt voor de volgende editie van de 100×100.

Ingrid Kocken (helemaal links op de foto) vertelt dat ze de eerste keer meedeed als teller en de sfeer erg gezellig vond. Om het ook eens van de andere kant mee te maken, besloot ze om in 2019 mee te doen als deelnemer van een estafette-team.

‘We lagen met 4 estafette-teams in een baan, waarvan 3 teams met synchroonzwemmers. Het andere team bestond uit een vader en zijn 3 dochters. Ik ben geen goede zwemster en kan alleen de schoolslag. Dus voor de andere zwemmers lig je wel eens in de weg. Ze moeten je dan inhalen wat best wel lastig is wanneer een andere zwemmer je tegemoet komt. Ik was blij dat 2 van mijn teamgenoten iedere keer 200 meter zwommen, zo had ik iets meer tijd om op adem te komen. Je probeert namelijk toch harder te zwemmen dan je kan zodat je team de 100×100 haalt. Alle teams waren gelukkig op tijd klaar en de meiden van het synchroonzwemmen had zelfs nog energie over om verschillende liften te bouwen. De oliebollen (met of zonder rozijnen) die iedereen na afloop kreeg, waren trouwens erg lekker. Yoni en Anita hadden er maar liefst 189 gebakken! Het was supergezellig en als het aan mij ligt, ben ik er de volgende keer ook weer bij.’ 

Ingrid Kocken
Synchroonzwemmen

Scroll naar boven