Oliebollenzwemmen Lutra

100×100 met oliebollen

Met twee geslaagde edities en de derde al ingepland voor volgend jaar, kan gezegd worden dat het een echte Lutra traditie aan het worden is! De laatste zondag van 2019 (29 december jl.) organiseerde Lutra voor het tweede opeenvolgende jaar het ‘oliebollenzwemmen’ oftewel de ‘100 x 100’. Een sportief eindejaarsspektakel met fanatieke zwemmers, muziek, supporters en natuurlijk veel oliebollen.

Lutra leden van alle leeftijden gingen de uitdaging aan om 100 x 100 meters (= 10 kilometer) te zwemmen in 3,5 uur! Om 10 uur doken de eersten het water in. Een grotere groep dan vorig jaar, met 24 zwemmers die als duo of estafette-team meededen, en 17 zwemmers die de hele afstand solo zwommen. De eerste groep zwemmers was al na 2 uur en 41 minuten klaar, terwijl de laatste bikkel exact om half 2 finishte.

Met deelnemers uit alle zwemdisciplines, was heel Lutra  vertegenwoordigd die zondag. De superprestatie werd afgesloten met lekkere oliebollen, gebakken door Yoni en Anita. Het was gezellig druk in het zwembad door alle zwemmers, hulp aan de kant én supporters. En dankzij de synchroonzwemmers was er zelfs muziek bij het zwemmen van de banen.

Oliebollenzwemmen Lutra

Zelf heb ik de 100×100 in mijn eentje gezwommen en ik had het best wel zwaar. Zeker de laatste 2 kilometer vond ik niet zo leuk meer…. en ik was daarin niet de enige. Maar na de finish ben je dat allemaal vergeten en ga je uiteindelijk met een voldaan gevoel het nieuwe jaar in.

Ook voor 2020 staat het ‘oliebollenzwemmen’ de laatste zondag van december op de kalender.

Dus voor degenen die twijfelen of ze wel 100 x 100 meter kunnen zwemmen: er is genoeg tijd om te trainen voor de volgende editie. Gewoon een kwestie van (op tijd) beginnen. En wie weet doen de estafettezwemmers de volgende keer mee als duo en de duo’s als individuele zwemmers.

Sportieve groeten,
namens de Activiteitencommissie van Lutra

Eelco Buijs

Oliebollenzwemmen Lutra
Oliebollenzwemmen Lutra
Oliebollenzwemmen Lutra
Scroll naar boven