Synchroonzwemmen Lutra

Diploma’s en limieten

Met 4 leuke wedstrijden achter de rug, zijn onze synchroonzwemsters aan een goed seizoen bezig. De eerste limiet voor het NK junioren is binnen, net als de eerste diploma’s. En de punten laten zien dat we de komende wedstrijden nog meer kunnen verwachten.

Een korte terugblik op de eerste helft van het seizoen:

Zondag 6 oktober 2019 in Schijndel
Lutra vertrok met een klein groepje zwemmers en officials naar Schijndel voor een uitvoeringenwedstrijd. Voor jurylid Monique was het de eerste keer dat ze een wedstrijd mocht jureren. Sindre, Ilse en Maartje deden mee in de categorie Age 2 (15 jaar en jonger), terwijl Jamie en Marloes uitkwamen in de categorie Junioren (18 jaar en jonger). De eerste keer voor Jamie bij de Junioren en ze liet meteen zien dat ze daar prima op haar plek zit. Met een puntentotaal van 52.5165 pakte ze de 15e plek én een diploma (= 52 punten). Marloes eindigde op de 28e plaats met 49.3514 punten. 
Per wedstrijd moeten de zwemmers twee verplichte figuren laten zien die geloot worden uit een groep van drie. Jammer genoeg was de loting voor de Age 2 erg zwaar. Toch was het resultaat best goed met zelfs bijna een diploma voor Sindre.

Zondag 10 november 2019 in Hilvarenbeek
Dezelfde vijf zwemmers deden ook mee aan de uitvoeringenwedstrijd in Hilvarenbeek. Bij zowel Age 2 als Junioren waren goede figuren geloot; iedereen was dus flink gemotiveerd en dat was te zien ook! Met 45.170 punten haalde Ilse een diploma binnen en eindigde ze op de 27e plek. Met hierna nog een jaar te gaan in de Age 2, is een limiet halen voor de NK Synchrobeat haar volgende doel. Sindre en Maartje werden respectievelijk 47e en 30e, waarbij Maartje op een haartje na (0.040 punt!) een diploma misliep.
In de categorie Junioren ging het nog beter. Jamie werd met een puntentotaal van 55.0909 niet alleen 12e, maar haalde ook de limiet voor de NK Junioren. En Marloes pakte met 52.2757 punten een diploma en de 23e plek, waarmee ze direct ook de overstap maakte van Junioren naar Senioren. Een superresultaat voor Lutra!

Zondag 24 november 2019 in Hilvarenbeek
Twee weken later was Lutra weer in Hilvarenbeek, nu voor een aanloopwedstrijd, met drie zwemmers vanuit spagaatniveau. Bij aanloopwedstrijden vallen geen diploma’s of limieten te halen. Het is voor de zwemmers een goede gelegenheid om te ervaren hoe het is om aan een wedstrijd mee te doen en om te ontdekken wat je niveau op dat moment is. De meiden van Lutra deden het erg goed. Met 26 punten eindigde Ninte op de 4e plaats. Lieka werd 3e met 27 punten, en Lieke pakte de 2e plek met 28 punten. Goed gedaan, en op naar het diploma Barracuda niveau!

Zondag 8 december 2019 in Sittard
Bij de wedstrijd in Sittard was de ploeg van Lutra in eerste instantie iets groter, met Marloes als coach. Op het laatste moment moest Sindre jammer genoeg afhaken vanwege een klein spierscheurtje, maar ze ging toch mee als assistent coach. 
Voor Age 2 was de loting gunstig, terwijl het voor de Junioren een pittige wedstrijd zou worden. Uiteindelijk werden er nét geen limieten of diploma’s binnengesleept, hoewel sommige zwemmers er wel héél dichtbij zaten. Voor Age 2 was de limiet vastgesteld op 49 punten. Femke werd 25e met een puntentotaal van 46.2551 en Ilse eindigde als 28e met 45.7313 punten. Maartje pakte net geen diploma met haar 31e plaats en 44.5952 punten. Zo jammer! 
Bij de Junioren miste Jamie op een haartje na de limiet met een puntentotaal van 52.0666 (limiet = 53 punten). Wel een mooie 15e plek. En met 34.0696 punten werd Loes uiteindelijk 29e.

De volgende wedstrijd staat gepland voor 9 februari a.s. in Breda, met nieuwe kansen voor onze zwemmers.

We houden jullie op de hoogte!

Scroll naar boven