Lutra-waterpolo

Start waterpolo seizoen

In het weekend van 31 augustus/1 september deed een groot aantal senioren mee aan het Warande toernooi in Oosterhout. Doel: zich voorbereiden op seizoen 2019/2020 én de nieuwe spelregels onder de knie krijgen. 

Het is bijna een traditie, want elk jaar in augustus/september doet Lutra met een dames- en (bijna altijd ook met) een herenteam mee aan een toernooi. De belangrijkste reden is om alvast op te warmen voor de competitie die ongeveer 2 weken later van start gaat. Dit jaar kwam daar nog een reden bij. Eind vorig seizoen heeft de KNZB een hele reeks nieuwe spelregels geïntroduceerd. De meeste zijn bij de spelers intussen wel bekend, maar het toepassen is lastig. Een toernooi is dan de ideale gelegenheid om ze in de praktijk te ervaren. Tijdens het toernooi bleek wel dat de nieuwe regels voor meer mensen een probleem opleverde. Niet alleen spelers, maar ook scheidsrechters, wisten niet altijd hoe de nieuwe regels toegepast moesten worden. Gelukkig maakt dat op een toernooi nog niet zoveel uit 😉  

Wil je meer weten over de nieuwe spelregels? Klik hier.

In de komende weken kunnen de W-officials die nog een instructie willen krijgen over het gebruik van de 20/30 seconden-knop, deze aanvragen via de Commissie Waterpolo. Stuur hiervoor dan even een mailtje naar waterpolo@lutrahelmond.nl.    

Scroll naar boven