Drakenbootfestival 2019

VECHTEN VOOR DE EER

Het Drakenbootfestival in Helmond is hét evenement waar op zaterdag bedrijven en op zondag verenigingen uit Helmond en omstreken met elkaar de strijd aan gaan om hun boot zo snel mogelijk naar de finish te roeien. Ook alle wedstrijddisciplines van Lutra slaan elk jaar de handen ineen met als doel: als eerste over de streep gaan!

Lutra_drakenbootfestival

Op zondag 16 juni jl. kwam Lutra niet met één maar zelfs met twee boten naar de start! 
34 bemanningsleden van synchroonzwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen hadden maar één doel voor ogen: snel genoeg zijn voor een plek in de halve finale. En met de 3e snelste tijd na drie heats lukte het Lutra 1 inderdaad om een van de zes plekken in de halve finale te pakken. Lutra 2 viel net buiten de boot met een 8e tijd. Zo dichtbij! De halve finale was superspannend, maar uiteindelijk kwam het team net 4/100e tekort voor een plek in de finale. In een deelnemersveld van 38 teams zijn dit natuurlijk fantastische tijden. 

En wat vooral duidelijk werd, is dat de rest van Helmond volgend jaar heel goed moet oppassen, want Lutra komt eraan!

Lutra-drakenbootfestival

Heb je deze fantastische dag gemist, geen probleem. Wie nog wil terugkijken op het festival kan dat doen op https://drakenbootfestivalhelmond.nl/.

Lutra-drakenbootfestival
Scroll naar boven