HZV Lutra masters in koken

Masters in koken

Op vrijdag 5 april was het geen meters maken in het bad voor de Mastergroep van de vrijdagavond, maar kloppen, kneden, balanceren, rijzen en opdienen! Je merkt het al, dit zijn geen zwemtermen maar kooktermen. En evengoed werd er hard gewerkt en flink gezweet.

Door een grote groep Masters en hun partners (in totaal 22 deelnemers) werd er in wijkhuis Westwijzer onder de leiding van chefkok Willem de Vocht en zijn compaan Jaques een heus 5-gangendiner bereid, gepresenteerd en opgediend. Deze kooksessie was een van de jaarlijkse uitjes die de groep zelf organiseert en financiert. Dit keer vond de activiteit plaats in West Wijzer, een wijkhuis in Helmond-West waar een Oot-kwisien bedrijfskeuken aanwezig is met alles erop en aan.

Bert Talens had zich, samen met Willem, hard gemaakt om voor deze avond een heus kookboek voor alle deelnemers samen te stellen. De boodschappen waren ’s middags al ingekocht door Willem, Bert en Saskia. Willem had samen met Jacques de rollen verdeeld en een bijzonder 5-gangenmenu samengesteld.

HZV Lutra masters in koken

MENU

  • Mini hamburgers
  • Doperwtensoep met limoncello, saffraanschuim en parmezaankoekjes
  • Kip met port en knoflook
  • Paella met kip en Chorizo
  • Wentelteefjes van peperkoek met ijs

Per menugang werden 3 masterzwemmers verantwoordelijk gesteld om van hun gang een topgerecht te maken. De overige deelnemers kregen de taken van tafeldekken en drank serveren. De afwas mochten we (gelukkig) laten staan voor Marianne van Westwijzer, waarvoor dank.

HZV Lutra masters in koken
HZV Lutra masters in koken
HZV Lutra masters in koken

De sfeer was de hele avond geweldig met flink wat pret, zowel tijdens de bereiding als bij het opdienen en het resultaat smaakte heerlijk. Voor Willem viel er op het einde van de avond een hele last van zijn schouders. ‘De zwemtrainingen zijn minder zwaar dan met deze groep gaan koken’ aldus Willem.

Namens de vrijdagavond Masters
Ton van Mierlo

Scroll naar boven