Nee tegen grensoverschrijdend gedrag

Nee tegen grensoverschrijdend gedrag

Op dinsdag 12 en donderdag 14 november jl. werd door de vertrouwenscontactpersonen (VCP) van Lutra een workshop georganiseerd voor alle trainers, instructeurs, commissie- en bestuursleden. Onderwerp van de workshop was ‘het signaleren van grensoverschrijdend gedrag’.

De aanwezige vrijwilligers gingen eerst aan de slag met het Lutra Dilemma vragenspel. Hierin werden 2 verzonnen cases behandeld. Per dilemma werd bekeken of er gedragsregels binnen Lutra voor zijn. Daarna zocht men naar een oplossing en werd er gediscussieerd of het dilemma voorkomen had kunnen worden.

In het tweede deel van de bijeenkomst werden de groepen opnieuw ingedeeld om twee getekende situaties te beoordelen aan de hand van het vlaggensysteem. Dit systeem gebruikt men bij kinderen en pubers om te kijken of seksueel getint gedrag groen (normaal gedrag), geel (hou het in de gaten), rood (kom in actie) of zwart (inschakelen van instanties) is.

Het was goed om te zien dat er onderling veel overlegd en informatie uitgewisseld werd over de voorgelegde situaties, wat ook een van de doelen was van de workshop. Vanuit de situaties werden direct nieuwe actiepunten benoemd die moeten bijdragen aan een nog veiligere en prettigere sportomgeving bij Lutra.

Ben je geïnteresseerd en zou je meer willen weten over de workshops, de rol van de VCP’s, of het beleid van Lutra met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag, stuur dan een mail naar vcp@lutrahelmond.nl. Geef svp aan waar je interesse naar uit gaat en onze VCP’s nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Scroll naar boven